Spanienresan!

2013-08-01


I början av juli var vårt P.00-lag på en spännande resa till nordöstra Spanien. Med en spelartrupp bestående av killar födda 1999-2000-2001 så kom man väl taggad till denna internationella ungdomsturnering strax norr om Barcelona.
Nedan följer ett saxat utdrag från deras tripp, författad av medresta ledare. Vill man ha hela storyn så klicka dig in på P.00´s lagsida.
 " Copa Catalunya P00 - 2013 5-14 juli

Fredag-Lördag- söndag 5 -7juli

Efter cirka 2 år av planering och arbete och föräldrarnas hjälp var vi äntligen på plats på pendelstationen i Anneberg fredag morgon 06.40 och pålastning av bussen var fullt igång.
Ett femtiotal spända och förväntningsfulla resenärer tog sin plats mot sydligare breddgrader och dryga 32-35 graders temperatur. Föga vetandes om den krävande resa som väntade oss de sista 40 milen…
Genom ett grått Sverige och ett mulet Danmark tog vi markmeter efter meter genom Tyskland utan köer i Hamburg, ner mot Bremen och sen vidare mot Luxemburg och vidare in i Frankrike under natten till lördag.
Frukost i Frankrike och en stilla tanke om vad som började närma sig kröp tätt inpå alla oss på bussen, temperaturen steg snabbt under lördagen.
Någon i gänget fick sin plånbok stulen och efter det debaclet var vi på väg…det var då det började…å så det blev. En trasig A/C i bussen skulle ge oss alla en prövning som man inte önskar sin värsta fiende.
Förväntade 30-32 timmar till Malgrat de mar och Spanien slutade med svett, tårar och en massa ångest över trasiga fläktremmar och brist på Fransosernas kapacitet att leverera under press.

Efter dryga 44 timmar och ny lånebuss på Spanska landsbygden var vi äntligen på väg till hotellet och runt 01.30 så var det ett otroligt härligt gäng medresenärer som äntrade hotellets lobby trötta men evigt tacksamma att vi ihop kommit fram, genomlevt en hel livstid på en dag, klarat skivan, orkat, stått ut men ändå ibland, ganska ofta, haft förbenat kul trots panik attacker, svimningar, ambulanser, avsaknad av vatten mm. Team building kan nog inte beskrivas eller genomföras på ett mer komplett sätt i denna svåra situation.
Vi ledare vill skicka er föräldrar och speciellt er spelare en stor omtanke och eloge för att ni är så härliga. En otrolig grupp att få jobba med.

Upp till bevis

Måndag 8 juli
Dagens första match och cup premiär mot Sztoska från Polen blev tuff, helt i onödan 
För det första är det en premiär, sen har vi 27-28 grader å sol klockan 10 på morgonen. Det sliter hårt och spelet infinner sig inte till hundra, då är det väldigt svårt att prestera max. Aron Jansson gör vackert vårt första mål i Copa Catalunya.
I andra tappar vi lite positioner och släpper olyckligt till en jättechans i onödan. 1-1 och vi återtar kommandot och trummar på, en i stolpen, en ribba mållinje och ut. Men en pinne med oss iaf. Inte direkt jättenöjda men god inställning lovar mer.

I andra matchen väntade Budafoki FC från Ungern, ett fysiskt lag med bra grundspel.
Matchen blev tät, välspelad, tuff och en spännande publikmatch. I denna match är vi mer på tårna och sliter, bryter och kontrar. William Berglund gör snyggt 1-0 och det känns så där gött i magen som det kan göra när Blåvitt gör mål (AIF förstås). I andra trycker BFC på för kvittering och vi spelar väldigt avvaktande och på en felpass blir det kalabalik framför mål och till slut får BFC in 1-1.
Hörna, bollen ut tillbaka, skyfflas inte bort utan rakt ut till 16-meters linjen, stenhårt skott som Rasmus räddar men rullar sedan nesligt under armen och in i mål.
1-2 och avblåst efter avspark.

Tisdag 9 juli
Idag väntade ASD Polisfortivaurago i en avgörande match om det skulle bli succé eller fiasko, dvs. A-slutspel eller placeringsmatcher. Uppladdningen var total, killarna var laddade, föräldrarna var på g och ledarna led av nervositeten. Nu skulle agnarna skiljas från vetet. Laget startade bra men aningen stressade av tanken att vi skulle göra mål, gärna gärna många mål för att göra vår plikt. Samtidigt skulle Budafoki göra sin och slå polackerna som vi så onödigt tappade poäng mot i första, annars var vi borta ur slutstriden.
I andra kom så 1-0 av Aron, 2-0 av Aron, 3-0 av Eric Kårlin, 4-0 av Gustav sen var det stolpar, precis utanför och så vidare. Men så kom då Aron Jansson och förlöste oss med 5-0. Bättre gjorda mål än Polackerna och vi andades lite bättre men spända på hur det gått i deras match. Ungrarna slog polackerna med 4-0, SÅ JÄKLA SKÖNT.

Onsdag 10 juli
Efter år av planerande, arbetande och längtande nådde vi så A-slutspelet i Copa Catalunya. På andra sidan stod Finska Tampere.
Vi kämpar enormt och håller upp spelet bra men det finska rappa spelet maler ner oss vid 0-2 och 0-3. Casper blir rejält kapad och får stukad hoppa av matchen, Aron stämplas av samme finne och tvingas bäras av.Någon halvchans senare och fler minuter i stiltje är dock semifinal drömmen över. 1-3 till Finland och nu blev det istället placeringsmatcher om plats 5-8.
Samma dag, samma hetta, samma planer och en trupp som var rumphuggen. Men vi är sega, trötta, allmänt skadeskjutna och orkar inte stå emot Strindheim från Norge, 1-4 och återigen gör Oliver vårt mål, nu på säker straff. Nu skulle vi kurera, fixa och trixa ihop en spelduglig trupp till slutmatchen om Plats 7-8 mot Budafoki FC på torsdagen.
Vår egen gruppsegrare och nu skulle vi få möjlighet att utkräva revansch för en mycket snöplig förlust i gruppspelet.

 Torsdag 11 juli

Det fanns idag bara ett mål, framåt och se till att håll Ungrarna borta, långt borta från vårt mål och Gustav (Magiskt helad). Aron och Casper hade likaså fått spanskt heligt vatten i bägarna av sina föräldrar och ställde upp till kamp. AIF tryckte på och tryckte på. BFC slet som djur, frilägen tokräddades i parti och minut av en duktig ungersk målvakt.
Å så får BFC en frispark, då skickar man fram Ronald Koemans släkting… Smack, så hårt att både han och Roberto Carlos hade smilat om de sett den sparken.

Mycket orättvist 0-1, men snart skulle vi få rättvisa. En kapad AIF spelare och straff som Oliver Berndtsson lika vackert slog in. 1-1 och paus.
Matchen var slut, straffar fick avgöra. Å vilken succé det blev. Vi missade första och satte resten hur säkert som helst, lika bombsäkert som man kan vilja önska. Budafoki hade inte samma känsla och en jätte på mållinjen gör nog de flesta spelare rädda. Gustav var nära att rädda en och fick två att skjuta allt för svaga straffar. Säker straffseger och killarna blev så glada att man kunde tro att det faktiskt var en VM-final vi vunnit.


Heldag I Barcelona, rundvandring på Camp Nou, värme bölja i Barca city (35*) och shopping för alla resenärer blev en prövning.
Alltid kul med shopping och Barcelona i synnerhet men idag var det så nära olidligt man kan komma. Dock en mycket nöjd grupp som åkte hem och även den andra av resans två höjdpunkter var även den avklarad med MVG/A i betyg.

Sammantaget en omtumlande vecka, mycket incidenter man inte ens kunde tänka sig skulle ske på resan ner, massor med fotboll som nära på blev som målsättningen var innan avresan.
Vi ledare är dock enormt stolta över killarnas insats och i efterhand kommer förmodligen killarna minnas detta stora äventyr med glädje och en go känsla. 

Stort tack för hela resan önskar

Christian, Patric, Anders, Lars & Nygaard "
.