Seriepremiär & derby!

2015-04-14


Då var det äntligen dags för seriepremiär för vårt A-lag. Och inte bara premiär, nej vi passar väl på att ta oss an dem som förväntas vinna serien, nämnligen Tölö IF!

Men vi återkommer till just den matchen.

Efter mycket nagelbitande genomled vi ett spännande kval i kavaj. Ja, för vi kunde egentligen inte påverka något alls av spelet i kvalgruppen till div 3, förutom att hålla tummarna för Kungsbacka IF såklart.
Kvalet gick KIF´s väg och de spelar nu i div 3, och vi fick som bonus chansen att som fjärdelag i div 4, ta klivet upp till div 4 Elit. Seniortruppens glädje på Ruddalen i höstas, efter att det blivit klart för avancemang till div 4 Elit 2015!

.
Vilka skall vi då tampas med denna säsong?
Jo, följande gäng skall bli av med 6p till vårt A-lag:
Lerkils IF (slutade 3:a på 39p förra året), Tölö IF (4/39p), Varbergs GIF (5/39p), Kvibille BK (6/36p), Onsala BK (7/27p), Lilla Träslövs FF (8/26p), Hyltebruks IF (9/21p), Skrea IF (10/21p). 

4 lag försvann från Elitfyran: Fjärås vann och gick upp till div 3, ihop med KIF som kvalade sig upp. Ur serien åkte Andersbergs IK och BK Astrio. 
Ersättare för dessa lag blev således fyra lag från div 4: vinnaren av 4:an IF Leikin, tvåa kom Getinge IF, trea blev BK Walldia och som bekant kom vi själva på fjärde plats.Vem minns inte segerdansen efter 3-1 mot Leikin den 23 juni 2014?
.

Hur skall då detta äventyr sluta?

I förhandssnacket nämns tre lag som skall ta hem serieseger´n: Tölö, Lerkil eller Varbergs GIF. Inte helt oväntat med tanke på dessa lags fina prestationer 2014. Stora föreningar med breda trupper. 
Vår målsättning är såklart (förutom att vinna alla matcher vi spelar...) att säkra ett nytt kontrakt. Att kunna hänga kvar och forma laget ytterligare inför 2016. Då har man fått ett år i denna tuffa serie, man hinner spela in en och annan kille underifrån osv.
Men som sagt, först skall ju jobbat göras.
 
Ser man på de tre andra lagen som följt med oss från div 4 upp i div 4 Elit (Walldia, Getinge och Leikin) så är det ju klubbar som vi stod upp emot på ett väldigt bra vis redan under 2014.
Av Walldia tog vi 3p, av Leikin tog vi alla 6 poängen. Mot Getinge kammade vi noll, men förlorade båda matcherna med uddamålet (2-3 i dem båda).
Utan att veta vad som hänt i dessa föreningar under vintern, så skall vi ju helt klart ha något av dessa lag bakom oss då vi summerar 2015.Vad finns då att säga om premiärmatchen nu på lördag 18 april?

Tölö IF kommer med ett ungt lag ledda av tränaren Jamal El Moussaoui. Som vapendragare har han en gammal AIF-bekanting i form av Jonas Eriksson. Jonas som gjorde ett par säsonger som löpstark innermittfältare i vårt A-lag och med en 13-årig seniorbakgrund i Qviding, så skall han kunna tillföra mycket som assisterande tränare för Tölö.

Tölö samlade ihop hela 39p förra säsongen vilket gav dem en fjärdeplacering. Nu är man än mer taggade, har en bred trupp och vill, högst troligt, ta sig upp till division 3. Då skall man ju bara slå ett nykomlingslag som AIF, eller hur...

Med nog om våra motståndare, hur är läget i vårt egna lag?

Truppen är intakt från förra året. Tillkommit har två spelare gjort. Dels Joel Olsson som återvänt från Kållered, men också en ny spelare från Göteborg, Dario Pranjic. En hungrig målvakt som vill konkurrera med Viktor Forsgren om att vakta målet.
Under försäsongen har en bra DM-turnering genomförts. Vinst i gruppen över Norvalla, Kullavik och Veddige. Förlust mot IS Halmia. Innan dess vann man mot Masthugget, förlorade mot Askim och nu i lördags blev det förlust mot Stafsinge från div 3. 
På lägret i Falkenberg förlorade man mot Torup/Rydö.

Så försäsongens matcher kan sammanfattas med vinster mot lag rankade lägre och förlust mot högre rankade lag. Men, skall tilläggas, AIF har hängt med bra, spelmässigt, i långa stunder även mot de på pappret bättre lagen. Bl.a. här i lördags mot div-3 Stafsinge där AIF i och för sig förlorade med de klara siffrorna 0-4. Men där vi har det mesta och bästa spelet och skapar klart flest målchanser.
Vår trupp är relativt bred, på pappret. Träningsnärvaron bör ökas för att på ett gediget vis kunna genomföra föreningens största utmaning på seniornivå på mången god dag. Förutom A-laget skall också en reservlagsserie spelas. Vårt B-lag föll ju ur kl. 2 förra året och nu väntar alltså kl. 3 med lag som Bua, Väröbacka och Galgbacken. Målsättning: vinst och avancemang. Men, det är helt upp till spelarna själva. Hög och bra närvaro ger bra resultat för både A- och B-laget.

Avslutningsvis
En spännande säsong ligger för våra fötter. Ledarstaben beståendes av ansvarig Johan Lindskog, ass. tränare Robert Lindgren (nygammal), b-lagsledare Mattias Malm (ny) och målvaktstränare Janne Fischer (ny) har en fin trupp att arbeta med. Vi önskar dem och spelarna lycka till!

A-matchen nu på lördag börjar kl. 14.00: AIF - Tölö!

(B-laget har premiär nu på söndag, hemma mot Väröbacka kl. 16.00)

Väl mött till en spännande säsong på Dalavallen!