En sagolik historia !

2011-04-01


Det var här det hela började en novemberkväll 2008 på Strandbaden i Falkenberg. På havet utanför gick vågorna höga men även inne på hotellet blev det så småningom svallvågor fast av annan art !

Nu ska vi berätta en historia som vid första anblicken kan tyckas vara helt osannolik och som väl för de flesta av oss är något som vi får uppleva endast i fantasin ! Men ibland kan drömmar slå in och till synes omöjliga projekt kan bli verklighet. I det fall som vi nu ska berätta om visar det sig att verkligheten någon gång kan överträffa dikten.

En novemberkväll 2008.

Det hela började vid Fotbollsgalan som arrangerades den 15 november 2008 på Hotel Strandbaden i Falkenberg. Vi var några personer från Annebergs IF som fanns på plats vid galan av den anledningen att AIF:s Klas Gustavsson hade blivit nominerad till utmärkelsen "Bästa spelare i division fem och sex ".
Nu blev det inte något pris till Klas men det blev ändå en mycket lyckad afton både för Klas själv och för Annebergs IF.
Det var en mycket lyckad tillställning med god mat och dryck och med mycket hög stämning. Många prominenta gäster fanns bland deltagarna med representanter både från fotbollförbundet, domarkåren och spelare och ledare.

Annebergare hamnar i fint sällskap ...
Under kvällens lopp vi fi nys om att en av svensk fotbolls största profiler, nämligen Fredrik Ljungberg, skulle besöka galan. Detta rykte visade sig vara sant och Fredrik dök så småningom upp och det slumpade sig då så att vår Klas Gustavsson hamnade i Fredriks sällskap och de två kom i samspråk.Det visade sig då att de båda förutom fotboll också hade ett annat intresse gemensamt.

... och får kontakt direkt !

Ljungberg har ju varit mycket framgångsrik inom modebranschen och av en ren tillfällighet råkade han nämna att han var på jakt efter ett par speciella glasögon som skulle matcha hans kommande kollektion. Eftersom Klas är yrkesverksam som optiker var det ju ett gyllene tillfälle till ett gemensamt samtalsämne. Klas kunde ganska snart konstatera, att det speciella glasögonfabrikat som Fredrik sökte, ingick i den agentur som Klas repesenterar ! Snacka om att slå huvudet på spiken ! Det ena gav det andra och dessa båda gentlemen fick så småningom mycket god kontakt. 

Ordförande Björn Andersson, stark man i Hallands Fotbollförbund. I bakgrunden Fredrik Ljungberg som just inlett samtal med AIF:s Klas Gustavsson

Framtidssnack.
Efter en stunds prat om allt möjligt gled samtalet in på vad Fredrik skulle göra när han så småningom skulle trappa ned från det krävande spelet på elitnivå. Ordföranden i Hallands Fotbollförbund, Björn Andersson, hade också deltagit i samtalet och nu vände sig Klas till honom och framkastade förslag om att Björn kanske kunde lägga ett gott ord för Anneberg den dag Fredrik bestämde sig för att trappa ned. Ingen av parterna tog väl kanske inte det hela så gravallvarligt men samtalet fortsatte en god stund in på småtimmarna.  

Klas: "Kom nu Fredrik så går vi fram till Björn och tar ett allvarligt snack med honom om din framtid " 

Klas Gustavsson övertalar Fredrik Ljungberg att att de båda ska ha ett samtal med Björn Andersson. Ljungberg ser lite tveksam ut till att börja med men Klas, som har talets gåva, försöker att överyga honom om att det är en god idé att involvera Björn i samtalet.
Så småningom lät sig Fredrik övertalas och de båda söker upp Björn Andersson för en närmare konversation om Fredriks framtida planer när han en gång ska lämna sitt engagemang på elitnivå.

Klas: "Låt oss nu på allvar diskutera vilka möjlighter Fredrik har och vad han kan tillföra halländsk fotboll i framtiden." 

Klas drar med sig Ljungberg fram till ordförande Björn Andersson. "Här kommer vi, Björn !" 

"Här har du näven, Freddie ! Vi är överens om framtiden, eller hur ?"Locket på !
Vi från Anneberg  reste hem från galan dagen därpå uppfyllda av funderingar inför framtiden och av vad vi möjligen kunde vänta oss för resultat av de nattliga samtalen. Vi bestämde oss för att detta på inga villkors vis fick komma ut utan att det skulle stanna inom den lilla krets som deltagit i överläggningrna. 

Det var bokat rum åt oss på Plaza Crowne Hotel och det var också där som vi hade förhandlingarna med Freddie och hans klubb, Celtic.

I väntans tider .....
Under de dryga två år som gått sedan den novemberkvällen 2008, har vi haft vissa kontakter via mail, brev och telefon. Självklart har vi vridit och vänt på de möjlighdeter som ev. skulle kunna finnas. Skulle det överhuvudtaget finnas realistiska förutsättningar för att Fredrik Ljungberg skulle komma hem till Sverige och hamna i den halländska fotbollens lägre divisioner ?

Bingo !
För ca. fyra veckor sedan, närmare bestämt  på tisdag den 29 februari 2011, kom det ett telefonsamtal från Fredrik själv. Han ringde från Glasgow och ville att vi skulle komma över för att fortsätta våra diskussioner. Smått chockade tog vi emot beskedet och redan på torsdag i samma vecka fick vi plats på en flight med Ryan Air från Säve till Glasgow. Vi beslöt att skicka en manstark delegation med fotbollssektionens ordförande Mattias Malm,samt hans två medarbetere Ann-Louise de Wall och Patrik Höglund. Dessutom var de båda seniortränarna Chris Ericson och Johan Lindskog självskrivna deltagare.Möte med fotbollens celebriteter.
Det blev ett furstligt mottagande när vi på torsdagskvällen anlände till Glasgow. Fredrik Ljungberg mötte på flygplatsen tillsammans med några ur Celtics ledning. bl.a. klubbens Chairman of the Board, Dr. Ronald Mac Donald och verkställande direktören Alistair Mc Lean. Under den supé som under kvällen intogs i den lyxiga matsalen på Hotel Plaza Crowne blev det tillfälle att påbörja överläggningarna.

Hemlig sponsor.

Vi kunde då också för första gången presentera namnet på det svenska företag som allt sedan de första kontakterna togs med Ljungberg backat upp oss på alla möjliga sätt. Som alla säkert förstår är det helt orimligt för Annebergs IF att ensamt genomföra en affär av desa dimensioner. Men vi har alltså lyckats få en sponsor som garanterar det hela ekonomiskt. Dessvärre har vi ännu inte tillåtelse att yppa namnet på företaget. Detta med hänsyn till den marknadsstrategi som företaget tills vidare vill hålla hemlig.

Allt gick i lås !

Det skulle föra alltför långt att här i detalj redogöra för vad som blev bestämt under denna minnesvärda kväll, men som en sammanfattning kan sägas att allt gick i lås. Det var en till alla delar nöjd AIF-delegation som på fredag eftermiddag kunde ta planet tillbaka till Sverige. 

Den skotska Militärorkestern Pipes & Drums kommer att paradera och underhålla på Tingbergsvallen under fredagskvällen.

Debut 3 juni.
Under de tre veckor som gått sedan mötet i Glasgow har vi haft möjlighet att förbereda mottagandet av vårt remarkabla nyförvärv. Det är beräknat att Ljungberg ska göra debut i Anneberg i matchen mot Glommen på Dalavallen den 3 juni kl. 19.00.

Välkomstarrangemang på Tingbergsvallen.
Men en första presentation kommer att ske fredagen den 1 april alltså redan i kväll. Eftersom mediaintresset är otroligt stort har vi valt att arrangera ett mottagande på Tingbergsvallen då vi  räknar med att Dalavallens gräsmatta iännu inte är i bästa skick. Det får alltså bli på på Tingbergsvallen som vi ska hälsa välkommen till till den största värvningen i Annebergs 90-åriga historia.

Skotsk underhållning
Det kommer även att bli en hel del underhållning av olika slag i samband med välkomnandet. Bl.a. har vi lyckats att engagera Robert Wells som kommer att riva av några av sina glansnummer från Rhapsody in  Rock. Från Skottland kommer några medlemmar av The Pipes & Drums med säckpipor, kiltar och hela kitet.
Tillställningen på Tingbergsvallen börjar 19.30 med insläpp från 18.30. Entrén har vi satt till i sammanhanget blygsamma 100:- per person.

Vi välkomnar alla till detta unika evenemang ! 

Spelar för Anneberg !

Den 3:e juni gör denne man debut på Dalavallen och våra motståndare Glommen kommer att få något att bita i !

Självklart väntar vi storpublik till denna matchen och vi rekommenderar alla som är intresserade att i god tid försäkra sig om biljetter.

Det går att redan nu reservera plats genom att ringa 0300 - 21 512.

Rune A.