Ödesmatch!?

2015-06-11


Ödesmatch?

Ja det är ju frågan. Nu på lördag möter vårt A-lag IF Leikin på Dalavallen. Poängkontot för vårt A-lag ekar närapå tomt. Ja inte helt tomt, för det plockades ju en fin skalp borta mot Lerkil i och med oavgjort 0-0. Men, ett viktigt men, den poängen räddar oss ju inte från att ta hissen ner till division fyra nästa år, om vi inte snart börjar fylla på kontot med nya, fräscha poäng.

Nu lär ju Leikins supporters vara lika svältfödda på framgång, i och med att de ligger näst sist i tabellen med ynka fyra poäng, som vi AIFáre är. Med sex mål gjorda på åtta omgångar, så är ju våra åtta gjorda ett snäpp bättre. 
Leikin, som förra året vann div. 4 på målskillnad före Getinge, har haft det tufft i årets serie. Vinst mot Lilla Träslöv (3-1) i början av juni är enda vinsten så här långt. Samt en oavgjord poäng (1-1) i mötet mot Skrea i slutet av april.

Hur gick det då 2014?

Vi skulle mött dem i omg 1, men pga av domarstrejk blev den matchen inställd. Istället mötte vi dem 23 juni och vann då med 4-2 på Dalavallen. Albin Eriksson gjorde 3-1-målet och bjöd då upp till dans. Repris på lördag?

Veckan efter var det så dags att möta dem på deras hemmabana. Då skrevs AIF-vinsten till 3-1. Hela laget gjorde då en gedigen laginsats och kunde bärga tre fina poäng. 
Men det vara alltså 2014. Hur Leikin är rustade i år har vi ingen större koll på. Mer än att vi självklart har koll på tabellen och deras hemsida.

Skall vi så ta en titt på vårt egna lag, så var det med ny befälhavare skutan styrdes förra helgen. Med ett mål (1-2) förlorade killarna mot Hyltebruk. Nye chefstränaren, Mikael Forsgren, ser med stor tillförsikt fram emot lördagens drabbning.

Vi på redaktionen gör det samma och har på känn att det blir en klar vinst med 3-0 till våra killar. FÖRUTSATT att alla spelare ger järnet, kämpar för varandra i 90 minuter, spelar enkelt i trängda situationer (läs:rensa) och att alla visar sig från sin bästa sida. Vi behöver verkligen en trepoängare, vilket skulle få oss att lämna jumboplatsen.

Matchen börjar kl. 14.00 nu på lördag 13 juni.
Varmt välkomna!


/tm