Några ord...

2012-12-16


Med bara en dryg vecka kvar till julafton vill jag runda av året med ett par korta ord om vår verksamhet innan tomten glider in på scen.

Vi är mitt i december och nära nog alla lag har slutat träna och får en välförtjänt julledighet. Det behöver både spelare och ledare men också alla föräldrar som drar ett större lass med att hämta och lämna till våra aktiviteter under löpande säsong. Jag vill rikta ett speciellt tack till er för att ni är med och pushar era barn på ett positivt vis. Lämnar och hämtar, packar väskor, tvättar kläder, bakar bullar med mera för att allt skall rulla på. Nu skall givetvis nämnda ting inte bara ses som en börda, då jag vet att de allra flesta ser fram emot att hjälpa till i och omkring vår förening. Det skapar gemenskap och samhörighet, vilket är nog så viktigt i en emellanåt stressig vardag. Vi som förening gör vårt yttersta för att kunna ta emot just ditt/dina barn genom att ha en välskött anläggning, bra och utbildade ledare samt en väl fungerande organisation i vår Fotbollssektion samt Huvudstyrelse.Det är på vårt årsmöte man beslutar om hur verksamheten skall se ut. Dels ekonomiskt men också rent praktiskt. Ju fler av er som är närvarande och bidrager med kloka "inlägg" - desto mer livlig och framåtsträvande verksamhet får vi. Så välkommen till vårt årsmöte måndagen den 28 januari i klubbhuset.Ekonomi

Det har varit ett gnetande och sparande under året som gått. ALLA har verkligen hjälpt till på ett bra vis genom att vara sparsamma med både benskyddstejp som att man släcker efter sig i våra lokaler. I kombination med att vår 27-åriga tradition, Kungsbackamässan, gick i graven, så har det varit en spännande utmaning med debit o kredit detta år.

Vi omsätter c.a 1 miljon per år. Pengar som måste in för att kunna driva vår verksamhet. Visst, vi får en del bidrag som vi inte kan vara utan, men framförallt vill det till att alla medlemmar hjälper till med att betala sin medlems-/träningsavgift i tid samt är behjälpliga på en del av de aktiviteter vi genomför - just för att hålla nere kostnaderna. Städdagarna på våren/hösten har genomförts på bästa vis. Stort tack till er som kommit ner och lagt ett par timmar på Dalavallen. Det har besparat oss många sköna slantar som annars fått gå till att hyra in sakkunnig personal.Tack igen!
Hur ser det då ut med ekonomin just nu? Ja, som det verkar så går vi mot ett nollresultat, vilket känns mycket glädjande med tanke på ovan nämnda punkter som motstånd.
Inte så att allt gått från nattsvart till ljusblått, men vi är en bit på väg, helt klart.

Vad händer 2013?

Ja, det är du själv med och påverkar genom din röst på årsmötet.
Men en ting som är prioritet och en blå tråd genom hela kommande säsong, det är vårt projekt med att anlägga konstgräs på Dalavallen. Pengar måste in och vi har redan startat upp ett "konstgräs-konto" dit vi styrde vår försäljningsinkomst från Idrottsrabatten. 50 friska tusenlappar står nu på detta konto, som en liten grund. Mer information kommer att delges på årsmötet 28 januari. Men helt klart ligger vår målsättning fast - 1 okt 2013 skall vi inviga vårt konstgräs på Dalavallen! Du kommer väl?
Vi kommer fixa detta OM alla är behjälpliga och sätter projektet i första rum då det handlar om insatser parallellt med fotbollsverksamheten. Vi betalar idag c.a 25.000 kr varje vinter till Fritid för att hyra konstgrästider. Till det kommer den tid det tar att transportera sig och spelarna till olika platser i vår kommun och inte minst de bensinpengar som varje hushåll förbränner för att köra och hämta. Nej, de pengarna kan AIF, dess ledare och spelarnas föräldrar ha till roligare saker. Så låt oss nu göra ett bra gemsamt ryck 2013, så kan man räkna ner dagarna då vi blir tvungna att resa längre än Dalavallen för att träna/spela fotboll.


Avlutningsvis vill jag och övriga medlemmar i huvudstyrelsen tacka alla spelare, föräldrar, sponsorer, våra anställda Mikael & Bengt, publik och inte att förglömma alla ni viktiga och duktiga ledare som tar hand om alla våra barn så de får en bra verksamhet.

Ha en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Så ses vi nästa år - utvilade och taggade inför en spännande säsong 2013!


Tommy Magnusson
Ordförande AIF

Samt övriga i HS: Tore Bengtsson, Bo Sandberg, Tommy Berntsson, Ellinor Jonasson, Helen Johansson och Joakim Hansson.Mmmmmmmm......