Grimeton hjälpte Anneberg !

2011-08-29


Grimetonchans efter fem minuter av första halvlek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anneberg fick på söndagskvällen en hjälpande hand i bottenstriden när Grimeton hemma på Grimtunet vann över Valinge med 2-1.

Turen har vänt !
Grimeton, som väl knappast ens teoretiskt har en chans att stanna kvar i femman, visade än en gång att man inte är så dåliga som tabellen visar. Efter att ha haft stolpe ut i de flesta matcher under säsongen, kom en vändning när man i förra omgången vann över Anneberg. Den otur eller det oflyt som laget haft ser ut att ha vänts till det motsatta därför att i både matchen mot Anneberg och nu i den mot Valinge, var det medflyt hela vägen !

Viktig spelare skadad.

Matchen fick på grund av allt regnandet spelas på Grimtunets B-plan som var i bra skick. Det var hemmalaget som kom igång bäst och man hade flera möjligheter att ta ledningen men det var inte förrän efter 25 minuter som Simon Okkels kunde slå in ledningsmålet. Några minuter före målet hade Grimetons snabbe och tekniske forward Andreas Bellmyr blivit skadad. En duell med en motståndare slutade så olyckligt att Andreas bröt nyckelbenet och fick hämtas av ambulans. Givetvis ett avbräck för Grimeton men ledningsmålet kom ju direkt efter denna händelse och var naturligtvis mycket viktigt.

Grimeton ökar på.
I andra halvlek fortsatte Grimeton att ha mest boll i början och i den tionde minuten kom också 2-0. Det var Simon Okkels som tog sig fram på högerkanten och serverade ett precist inlägg. Vid bortre stolpen kom Peter Gustavsson och kunde nicka in tvåan utan chans för målvakten.

Valinge reducerar.
Men nu började Valinge att ta över lite mer och pressade tillbaka hemmalaget som fick satsa på kontringar genom långa bollar. Valinge hade flera chanser att reducera och i den 25:e minuten hade man ett hårt skott som tog i utsidan på högra krysset. Grimeton fick allt svårare att freda sig men man gav allt även om det blev en del paniksparkar.

Tiden gick och det såg ut som om man skulle kunna hålla tätt men med åtta minuter kvar kunde Valinges specielle målskytt, Karl Gottfridsson, göra 1-2. Nu blev det än mer nervigt i hemmalaget men man lyckades hålla undan trots en verklig kanonad från Valinge under matchens sista minuter.

Rune A.I matchöppningen hade Valinge denna chans.Grimetonhörna i 12:e minuten.Simon Okkels har gjort 1-0 och Valingeförsvararen kan bara konstatera faktum. Grimetonhörna i början av andra halvlek.