D E R B Y ! ! !

2014-05-27


Tätt och jämt i duellerna var det i höstas! 2-2 slutade den matchen efter sen (88:e) kvittering av Särö. Vårmatchen på Dalvallen slutade med Särövinst 2-1. Nu skall de tre pinnarna stanna hos oss, inte sant?
.

Derbydags - härligt!

Årets första derby, av två, mot våra kommunvänner Särö IK.
Vi har mötts många, många gånger genom åren, och nu är det alltså dags igen, på självaste Kristi Himmelfärdsdagen.

Vi hoppas så klart på jämt, tufft och spännande spel där vårt A-lag kniper de tre poängen. Troligtvis gör gästerna detsamma...

Vårt A-lag har öppat serien med tre förluster, följt av två fina segra men nu senast förlust mot Walldia i fredags. På kontot: 6p efter sex spelade matcher.
Gästerna Särö IK har öppnat med fem (5) raka förluster, följt av en finfin vinst mot IF Böljan med 5-3. Lagen följdes åt till 3-3 innan en viss Olof Möller gjorde 2 raka baljor och fastställde resultatet. Av fem gjorda mål den kvällen stod Olof Möller för fyra. Så, nu verkar han ha vaknat igen...
I måndags spelade Särö mot Kung Karl och vann i 85:e minuten med 1-0. På Särös konto: 7 spelade, 6 poäng.
 Så med facit i hand, kan vi konstatera att båda Kungsbackalagen haft en något trög start, rent poängmässigt, men där Anneberg börjat något bättre. Nu skall väl sägas, så här en bit in på säsongen, att detta verkar vara en serie där de flesta lag kan slå varandra. Dagsform och tillgång till sina "bästa" spelare fäller ett stort avgörande.

Våra möten med just Särö IK brukar var välspelade och med mycket boll efter backen, från båda lagen. Vilket gläder ett fotbollsöga. Kan också vara en av anledningarna till den något skrala pongskörden så här långt, då många av lagen något söderut i vårt län, kanske inte lägger tonvikten så mycket på var bollen befinner sig, bara den är innanför linjeringen och att det går fort i djupled, så brukar kraft och kämpaglöd kunna dämpa anfallsglada Annebergare samt Säröiter.

Men, inget vi behöver ha i åtanke nu på torsdag med avspark kl. 14.00 på Dalavallen!

Välkomna säger vi till våra gäster från Särö, domartrion samt givetvis vår trogna hemmapublik. Korven står på spisen och solen är beställd!

Väl mött - nu är det D E R B Y ! ! !

.