Blivande serievinnarna (?) besöker Dalavallen !

2011-06-28


Anneberg - Onsala 11 september 2010.
Fred Johansson, nr. 11, får in bollen mellan målvakten och stolpen och ger Anneberg  ledningen med 1-0.


Vinner Onsala serien ?

I morgon, torsdag, kommer en aspirant på seriesegern till Dalavallen.
Efter att första halvan av serien är avverkad är det Onsala som tronar på översta pinnen !   Laget fick en raketstart med fem segrar på raken innan det blev oavgjort 1-1 i den sjätte matchen. Målvakten Mikael Faltin har hållit nollan i sju matcher och har på de hittills spelade elva matcherna släppt in endast fyra mål ! Tyder på ett minst sagt starkt försvar !

Nära serieseger 2010.
Redan förra säsongen var det ytterst nära att Onsala hade vunnit division fem. Även då gjorde laget en lysande start på serien med fyra raka segrar men sedan gick det lite grus i maskineriet. Ett av gruskornen var då Anneberg som i vårmatchen på Rydet den 4 juni snuvade hemmalaget på en tippad seger genom att spela oavgjort 0-0. I returen på Dalavallen den 11 september blev resultatet 3-3 och därmed hade Anneberg berövat Onsala fyra pinnar.

Otur i kvalspelet.
Så småningom blev det Särö som vann serien på 48 poäng med Onsala på andra plats med 44 pinnar.
Onsala fick ny chans till division fyra genom kvalspel mot Trönninge och Lilla Träslöv. Alla tre lagen hamnade på samma poäng men Lilla Träslöv vann kvalserien med ett plusmål bättre än Onsala ! Så nära var det alltså att Onsala gått upp i fyran !

Ny chans.

Nu är det återigen läge för Onsala att avancera i seriesystemet efter en mycket bra vårsäsong. Inför morgondagens match har man en ledning med sex poäng före Derome/Åskloster och dessutom bättre målskillnad. Böljan spelar i kväll mot Väröbacka och kan knappa in så att man är fyra poäng efter Onsala.

Så återstår det att se om Anneberg kan ta revansch för 0-2-förlusten på Rydet  i våras och därmed ännu en gång kasta lite grus i Onsalas välsmorda maskineri ! Matchen på Dalavallen är alltså i morgon torsdag kl. 19.00.

Rune A.Anneberg - Onsala 11 september 2010.
Magnus Thorbjörnsson, nr. 16, nickar in 2-0 i sista minuten av första halvlek.Onsala - Anneberg 26 augusti 2006.
Ytterst nära att AIF tar ledningen i första halvlek.
Bild: Bengt Karlsson.
Onsala - Anneberg 26 augusti 2006.
Kristoffer Petersson nära att överlista Onsalas målvakt.
Bild: Bengt Karlsson.