IFK Göteborg - Bristol City

2010-07-14

IFK Göteborg -  Bristol City FC 1-1 (0-1)


"The Robins", som de också kallas, bildades redan 1897, och nu i veckan har man varit på träningsläger i Kungsbacka.När det vankas internationell fotboll i kommunen så är det klart att vi på redaktionen finns på plats.Kvällens möte på Tingbergsvallen i Kungsbacka stod mellan IFK Göteborg och Bristol City FC. Förstnämnda klubb är mitt uppe i sitt seriespel och ligger för närvarande på en 13:e plats med hela 20 p upp till ledande Helsingborg. Bristol City spelar i näst högsta ligan i England och slutade förra säsongen på en tionde plats.

Nu tar laget nya tag inför stundande säsong 10/11 och man kommer till Kungsbacka med en ny Manager i form av Steve Coppel. Under åren 1975-1983 spelade han 322 matcher (och gjorde 53 mål) för Manchester United som giftig högerbreddare på mittfältet. Samtidigt gjorde han 42 matcher och 7 mål för det engelska landslaget. Så det är minst sagt en rutinerad tränare man fått till sin förening.
När en knäskada satte stopp för hans spelarkarriär så gav han sig in på tränaryrket istället. Crystal Palace, Manchester City och Reading är några av de föreningar han varit tränare för. Nu i maj 2010 skrev han alltså på för dagsaktuella Bristol City.

På andra sidan nätet väntade ett något stukat Blåvitt, som så här långt har haft en tung vår i årets allsvenska. Efter att ha kommit tvåa i allsvenskan 2009, var vi nog många som förväntade oss en ny guldjakt. Speciellt som många av förra årets alla skadade spelare, nu var kurranta igen. Men som sagt, mycket stolpe ut, svajigt spel, en kanonmålvakt man sålt hem till Danmark osv, har väl inte, så här långt, gjort detta till något som slutar med en pytt-i-panna på Kamratgården. Änglarna från Götet!Första halvlek

En trevande start av matchen där de båda lagen kände på varandra. STundtals lite fyndigt spel från Bristols sida, men annars inte mycket att skriva hem om. Två chanser totalt, en jättechans för IFK men Dean Gerken i Bristols mål gjorde en flott reflexräddning och kunde alltså spika tätt i första hlavlek. Halvlekens andra chans renderade också i ett mål och det vara Albert Adomah som fick iväg en riktig rökare från c:a 20 m, som gick upp IFK´s vänstra kryss.Andra halvlek

Efter en välförtjänt hamburgare inkl. allt i halvlek bänkade de c:a 1350 åskådarna sig på nytt och såg fram emot ett något bättre spel.

Redan efter ett par minuter in på andra halvlek så signalerade Bristol för 3 spelarbyten. IFK gjorde ett byte, och innan matchen var över så hade IFK bytt 3-4 spelare, medens Bristol bytt c:a 7-8 spelare.

Att byta så många spelare brukar betyda en försämring av spelet, men inte denna afton. IFK bytte ut en något seg Thomas Olsson på mittfältet och fick in en hungrig Alexander Faltsetas som visade att han var en man för startelven i den allvenska uppstarten inom kort. Efter c:a 10 minuters spel kom också chansen som Tobias Hysén väntat på; en lyftning från mittfältet fram till Hysén på vänsterkanten som han tog med sig i farten och enkelt (!) slår in under målvakten. 1-1.

Sen verkade Bristols spelare ganska nöjda. Man höll i bollen på ett föredömligt vis, men var inte allt för angelägna om att anfalla. Däremot hade IFK vaknat till och jagade på alla bollar över hela plan. Något man inte såg i första halvleken.
Matchen slutade 1-1 och med det verkade de flesta nöjda när vi vandrade hem genom ett regnigt Kungsbacka.

//tm

Slutfundering:

Det man saknar i IFK är en bollhållare/bolltrollare på innermittfältet. Spelet blir på tok för förutsägbart. Med tanke på att det snart är seriespel igen så hade nog undertecknad trott på ett något högre tempo från de blåvita.
Bästa för dagen i IFK: Tobias Hysén och Erik Lund.
Bäst för dagen i Bristol City:  
vänstermittfältare Jamal Campbell-Ryce.


Arrangemanget denna kväll stod Tölö för. Bra inramning med mycket publik, massor av vakter, matchvärdar, Kling & Klang, goda hamburgare. Men med en entrépeng på 120kr, så förväntar man sig kanske ett matchprogram värt namnet. Ett A4-blad med laguppställningarna räcker inte. Jag känner en på vår redaktion som säkert ställer upp och skruvar ihop ett matchblad värt namnet nästa gång ni får fint besök från "over there". Statistik, historik, vem är vem i Bristol City m.m. - allt finns ju att hämta på nätet.

DS!Ett mål denna kväll för Tobias Hysén!Bäste spelare i Bristol denna kväll. Jamal som även har 20 matcher för Jamaicas landslag på sitt CV.