Lysande start på mässan !

2010-07-09


Korskrogens Hemslöjd med sina vackra kläder, deltog för 16:e året i rad på mässan. 

Ja det blev en pangstart på årets Kungsbackamässa !
Trots att vädergudarna såg till att morgonens härligt gråmula väder förbyttes i strålande sol när mässan öppnade, strömmade publiken till. Redan en halvtimma innan portrana öppnades var det lång kö av förväntansfulla besökare och tillströmningen fortsatte under eftermiddagen fram till stängningsdags kl. 19.00.

Rune A.Konstnärsparet Valentin är också trogna gäster på Kungsbackamässan.För första gången anordnades scrapbooking på mässan.För den som är intresserad av scrapbooking anordnas kurser under mässdagarna.Peder Lamm äe en synnerligen kunnig och underhållande person som värderar de mest skilda föremål och här har han hittat en verklig dyrgrip ! En dam lämnade fram en tavla som troddes vara en osignerad John Bauer till ett tämligen ringa värde, men som efter noggrann nundersökning av Peder visade sig vara både äkta och signerad ! Värde ?
Jo, runt 20.000:- kunde Peder Lamm konstatera till stor glädje för den överraskade damen ! Det kan löna sig att besöka Kungsbackamässan !En silversmed arbetar i Grahms monter.Också Humphrey Bogart gör mässan den äran !Kungsbackamässan samarbetar med tidningen Norra Halland som representeras av veteranen Bengt Karlsson.En annan veteran är Uno Andersson som nu gör sin 26:e mässa i obruten följd.Radio Halland direktsänder från mässan.Peder Lamm i samspråk med ordföranden i Annebergs IF, Jan-Eric Ericson.Reseföretaget Oasen i Söder står som arrangör för den resa som utlottas på mässans entrébiljetter. Resan är värd 15.000:- och alla som köpt biljetter till någon av mässdagarna deltager i dragningen.Caroline af Ugglas ställer ut på mässan. Här ett av hennes alster.Två konstnärinnor, korfirmander att döma av klädedräkten, tar en paus i sin monter.