Att bygga en mässa ...

2010-07-04


Mätning ¨pågår ! Här är det Ulrika och Tina som ser till att montern hamnar rätt.

På fredag 9 juli invigs Kungsbackamässan som arrangeras av Annebergs IF. Det är den 26:e mässan i obruten följd som föreningen anordnar och även årets  mässa ser ut att bli en mycket populär tillställning.
Arbetet med mässan pågpr i stort sett året runt men självklart är det som mest intensivt den sista veckan före öppningen.

Ca. 140 montrar ska byggas upp i de båda ishallarna och allt ska vara klart när de första utställarna anländer. På onsdagen kommer de första och senast kl. 12 på fredag ska alla vara på plats i sina montrar.

Själva monterbyggandet startade på lördag morgon och i skrivande stund ser det ut som om man ska kunna hålla tidsschemat. Det är ett komplicerat pussel att få allt att klaffa så att varje utställare får sina önskemål tillgodosedda.

Nytt för årets mässa är att vi utanför hallarna bygger upp en medeltidsby som bl.a. innehåller stora indiantält där man övenatta ! Flera besökare har redan bokat in sig för att få sova i tälten !

Många bollar i luften har vår nye mässchef, Joacim Phil, som inte lär ha några fritidsproblem, om man säjer så !Några seniorspelare i byggtagen.Dessa genlemen håller på med att färdigställa den monter i vilken tavlor av Caroline af Ugglas ska visas.Man arbetar vanligen i lag om fyra vid byggandet.Så här gär vi, farsan !Det gäller att hålla spiken rätt i munnen !En enda röra ? Nej då, men det är många prylar som ska till för att få upp montrarna.