Knapp förlust för P94-96.

2010-06-03


En nick var nära att ge AIF ledningen i tredje minuten men bollen gick hårfint  utanför högra stolpen.

P94-96: Särö - Anneberg 3-2(1-2).
Särö ledde serien med full poäng efter tre matcher och med den imponerande målskillnaden 30-1 när man nu på hemmaplan skulle möta Anneberg. Hemmalaget hade kanske väntat (och Anneberg fruktat)  att här skulle det bli stort målkalas för topplaget Särö. Men som bekant ska man vara två för att dansa tango och Anneberg var i det här fallet en något motsträvig partner, om man säjer så ! Någon promenadseger blev det icke tal om !

Särö tar ledningen.

Särö inlerdde bäst men efter endast fem minuter hade AIF skaffat sig ett bra grepp om spelet och skaoade flera målchanser . I den tredje minuten var det på håret att AIF tagt ledningen när en nick strök utanför högra stolpen. Ett mål där hade nog haft en avgörande betydelse för resultatet. Nu kunde i stället Särö ta ledningen efter 10 minuter. Målet kom efter ett inlägg från vänster och vid bortre stolpen kunde en forward stöta in bollen i mål.

Anneberg kvitterar och tar ledningen
.
Fem minuter senare fick AIF-målvakten Tobias Jarl göre en jätteräddning på ett närskott men sedan kom Anneberg igång ordentligt. I den 21:a minuten fick Jonathan Johansson en löpboll i mitten. Han sprintade ifrån sina bevakare och slog mycket kallt in kvitterigen till höger om målvakten. Målet gav ju Anneberg en kick och nu trummade man på mot Särömålet. Fem minuter efter kvitteringsmålet kunde Anneberg ta ledningen. En högerhörna slogs mycket väl avvägt av Jesper Andersson och inne i boxen kom Alexander Sixtensson farande och smällde in bollen utan chans för målvakten. Nu var Anneberg riktigt på gång och det var ytterst nära att målskytten Sixtensson fått in ännu en fullträff. Återigen var det en högerhörna från Jesper Andersson som skapade chansen. Hörnan nådde Sixtensson i straffområdet och han krutade på direkt på volley men skottet gick någon centimeter utanför högra stolpen. Kunde blivit årets mål !

Särö utnyttjar sina chanser.

I andra halvlek var det Särö som tog hand om initiativet och man rullade boll riktigt vackert men kom till en början inte igenom AIF:s försvar. I den 14:e minuten, mitt i en ganska bra press från Anneberg, kunde dock Särö utjämna sedan det blivir lite missförstånd i Annebergs försvar. Naturligtvis var målet en injektion för Särö och en motgång för AIF men Anneberg gav inte upp utan satsade framåt. Man  hade inte turen med sig i avslutningarna även om det var nära flera gånger. I den 25:e minuten kunde så Särö göra 3-2 pö ett närskott som AIF-målvakten hade fingrarna på men som gick in. Minuten senare fick han göra en reflexräddning på ett skott  från tre meters håll så visst hade Särö chanser.

Särö höll undan.

Anneberg fortsatte att spela optimistiskt och var nära ett par gånger att utjämna men Särö kunde hålla undan och vinna med 3-2.

Ett drawback för Anneberg var kanske att åtta av spelarna tidigare på dagen hade deltagit i en fotbollsturnering i skolan och spelat tre matcher. Självklart satt de tre  matcherna i benen och det märktes också att flera av AIF-spelarna var ordentligt slutkörda. Ingen bortförklaraing därför att Särö spelade bra och kunde dessuom utnyttja sina chanser.


Rune A.På en högerhörna från Jesper Andersson kan Alexander Sixtensson slå in 2-1 till AIF och ....... målvakten kan inte förhindra olyckan !Alexander Sixtensson har fått en volleyträff men bollen går utanför.I början av andra halvlek hade Anneberg några bra chanser.Ännu en AIF-chans i andra halvlek.Två AIF-are nära att hinna före målvakten.