Kungligt besök på Dalavallen !

2010-05-26


Anneberg - Kung Karl 14 september 2008.
Niclas Åkertsröm, liggande, har nickat in utjämning till 1-1.

I årets fjärde hemmamatch tar Anneberg emot Kung Karl på fredag 28 maj kl. 19.00.
Kung Karl BK är en sammanslagning av de två lagen Karl-Gustav och Kungsäter. Samarbetet började 1999 och år 2000 deltog laget i seriespel under namnet Karl-Gustav/Kungsäter. År  2006 fick man efter ansökan hos Svenska Fotbollförbundet tillåtelse att använda namnet Kung Karl Bollklubb.

Trevande början ...
Första säsongen efter sammanslagningen kom laget på tredje plats i divsion sju men redan året efter, alltså 2001, vann man division sju på 57 poäng och med den imponerande målskillnaden 107-9 ! Spelåret 2002 var laget i sexan men där gick det inte så bra utan dfet blev näst sista plats och nedflyttning till sjuan tillsammans med veddige som kom sist.

... men vilken fortsättning !
Sedan tog det emellertid fart ! Säsongen 2003 vann Karl-Gustav/Kungsäter divsion sju och återigen med en enda förlustmatch och målskillnaden 96-18 !
Nu var man ordentligt på gång och säsongen 2004 vann laget division sex och var för första gången uppe i division fem. Men framgångarna var inte slut med det ! Vissderligen såg det inte ut som om man skulle nå en topplacering därför att efter sexton omgångar låg laget på femte plats med 27 poäng medan Grimeton ledde serien på 34 pinnar.
I den 17:e omgången fick man dock oväntad hjälp av Anneberg som slog serieledarna Grimeton med 2-1. I den artonde omgågnen tappade Grimeton två poäng genom oavgjort mot Lilla Träslöv och i nästa omgång förlorade Grimeton mot Långås och Karl-Gustav/Kungsäter var därmed hastigt och lustigt uppe i serieledning !

Dramatisk serieavslutning !

Inför den sista matchen, som var mot Anneberg på Dalavallen, hade laget ledningen på 42 poäng före Lilla Träslöv som hade 39 poäng men sju plusmål bättre.  Lilla Träslöv skulle i sin sista match möta Väröbacka och vinst där skulle betyda att man kom upp till de 42 poäng som Karl-Gustav/Kungsäter hade. En poäng för Karl-Gustav/Kungsäter mot Anneberg skulle betyda serieseger medan en förlust skulle ge Lilla Träslöv seriesegern. Det blev en dramatisk match på Dalavallen som slutade 0-0 och därmed var saken klar och avancemang till fyran ! Det var vild glädje bland de många supporters som sökt sig till Dalavallen men det var ytterst nära att glädjen komit av sig därför att i slutet av matchen hade AIF:s Peter Bengtsson en jättechans att avgöra men gästernas målvakt gjorde en närmast otrolig räddning.

På fredag är det alltså dags igen att möta kungligheterna på Dalavallen i en match där Anneberg behöver allt stöd de kan få för att förhoppningsvis ta sin andra seger för säsongen.

Rune A.