Ätrans FF besöker Dalavallen.

2010-05-12


Anneberg - Ätran 16 september 2006.
Kristoffer Petersson, längst till vänster, lobbar in 2-2 i bortre krysset

Nästa hemmamatch för Anneberg är mot Ätrans FF och spelas på Dalavallen Kr. Himmelfärdsdagen kl. 14.00. Denna match är AIF:s femte för i år och vi väntar fortfarande på den första poängen.

Nybildad klubb.
Ätrans FF är en relativt ung klubb och är från början en sammanslagning av de tre föreningarna Kalvsjöholm, Fegen och Ätran. Året 1980 lade Fegen ner sin verksamhet och även i de båda andra klubbarna var intresset inte på topp varför man gick ihop till en klubb, som logiskt  nog fick namnet Tre BK. Senare blev verksamheten koncentrerad till Ätran och man bytte namn till det nuvarande Ätrans FF.

Första matchen 2006.
Anneberg mötte Ätran första gången den 9 juni 2006 på Ätrans IP då AIF lyckades vinna med 2-0 efter ett mål i 83:e minuten och ett mål i matchens sista minut. Returen på Dalavallen den 16 september vanns av Anneberg med 3-2 sedan Ätran haft ledningen med både 1-0 och 2-1. AIF utjämnade i mitten av andra halvlek och kunde göra segermålet med två minuter kvar.
Mötena säsongen 2007 slutade med att Ätran vann hemma med 3-2 medan Anneberg vann på Dalavallen med 2-0.

AIF leder med 3-1 i matcher.

Av de fyra gånger som lagen mötts har alltså Ätran vunnit en match medan AIF segrat i tre. Vi får hoppas att tendensen håller i sig i matchen i morgon. Anneberg är ju i skriande behov av en vinst för att inte helt tappa kontakten med övriga lag i serien, så en trepoängare skulle sitta fint. En av nyckelspelarna i Anneberg, Haik Kirakosian, dras med en skada och det är osäkert om han kan medverka.

Rune A.Ätran - Anneberg 27 april 2007. Fred Johansson hårt uppvaktad av Ätranförsvaret.