AIF - Lindome 3 - 0 !!!

2010-05-01

En strålande dag på Lindevi kunde krönas med ett välförtjänt GULD!


Förutom glädjen av att spela fotboll så kämpade de fyra lagen också om dessa fina bucklor!

Som ett finfint initiativ av ledarna för P.99 i de fyra klubbarna Hällesåker, Anneberg, Lindome och Kållered, så föddes också HALK-Cupen.
Premiären spelades 2009 på Hällesåkers hemmaarena. Då gick Lindome och Kållered till final, medens våra AIF-are fick nöja sig med en fjärdeplats.I år stod Lindome för arrangemanget och gruppspelsmatcherna gick på deras välansade konstgräsplan. Medens spel om 3-4 plats respektive Guldfinalen gick på "vanlig" gräsmatta.Spelarna i Kållered och Anneberg tackar varandra artigt efter matchen!

Omg 1:

Hällesåker - Kållered 3-0, Anneberg - Lindome 3-0.

I denna öppningmatch spelade våra killar en mycket fin fotboll. Nog var man som medrest förälder/hobbyjournalist lite konfundersam över att vi kom med 11 spelare till Cupen, medens Lindome mönstrade 22 man och Kållered 17 hungriga killar. Men det var ju något som fick ge sig efterhand.
I matchen mot Lindome gick bollen som på ett snöre mest hela tiden och det var stundtals snudd på propagandafotboll AIF kunde visa upp. Matchen slutade med vinst 3-0 och lyckan stod högt i topp både hos spelare som ledare. Och nog kände även undertecknad att helgen var räddad bara med denna vinst i hamn.

Omg 2:

Hällesåker - Anneberg 1-0, Lindome - Kållered 10-2.

I denna match var en del tankar nog kvar i öppningsmatchen, för här var det det Hällesåker som var det bättre laget. Lite tuffare och något rakare spel än vad de våra visade upp. Men inte för det, publiken fick ånyo se ett härligt passningsspel och ett mycket bra målvaktsspel av Theo i mål.

Omg. 3:

Kållered - Anneberg 2-3, Lindome - Hällesåker 0-2.

I denna tredje omgång var alla på hugget igen. Nu blev det spännande ända in i slutet av matchen, men det var Anneberg som radade upp målchanser men lyckades inte göra "rycket" förens på slutat av kampen. En seger som också gav en plats i finalen, där Hällesåker väntade på nytt...Match om bronset!

Kållereds spelare ställer upp på bild, fastän man precis förlorat mot lokalkonkurrenten Lindome, i matchen om bronset!

En spännande bronsmatch där de båda lagen, Kållered och Lindome, följdes åt i målskyttet. 1-1 i halvlek och matchen stod och vägde. Nu var det trötta ben på alla håll och det något slumpartade spelet på naturgräset gjorde matchen till en spännande kamp. Nu drog Lindome vinstlotten denna gång och vann till slut med 4-2.Final!

"Passa dit" -  lagledare Kjell visar vart passningen borde gå.Hällesåker stod för motståndet i den spännande finalen! (Ledare Fredrik Karlsson till vänster i bild)

Då var det final!
Ett taggat Hälleåker med den kände, nototriska målskytten Fredrik Karlsson som ledare. Fredrik som öst in mål för sitt Hällesåker (och Anneberg 1 säsong) höll nu i taktpinnen för sitt Hällesåker. Och med en tränare som en normalsäsong gör 25-35 mål, oavsett vilken division han spelat i - ja det medför respekt!

Matchen gick, som nämnts, på vanlig gräs. Med tre matcher (2x20min) i benen, en tilltagande vind i planens längdriktning, så var det med viss oro man såg finalen an.

AIF började med vinden i ryggen och nästan genast kom det viktiga lednigsmålet. I 5:e minuten gjorde Rasmus Hansson 1-0.
Killarna forsatte spela bra, men lyckades inte få in bollen, förens i den 17:e minuten. Fint inspel från högerkanten som når en trängd Linus Holm, som... ja vad gör han? Jo, klackar in bollen i mål! 2-0.
Pausvila, behövlig för alla inblandade inklusive föräldrar. Nu väntade 20 minuter i ganska kraftig motvind. Men den förväntade gula offensiven uteblir inledningsvis och en och annan kontringen ställer till det för Hällesåkers försvar.
Men så kom då målet alla gulklädda supporters hoppats på. 2-1 och 10 minuter kvar av finalen i HALK-Cupen 2010!Spelet böljar fram och åter, och igen får Theo i målet göra en gedigen insats. I försvaret, på mittfältet och på topp slet alla spelare lika bra och slutligen kunde domherren blåsa av matchen och segern var ett faktum!  2-1!Jubel för killarna!

 


Theo utsågs till turneringens bäste spelare. Stort grattis till utnämningen och den fina ryggsäcken du fick som pris!Medaljer till alla som deltog!Bakre rad fr. vä: Ledare Kjell och Dan (James fastnade ej) Mellanrad fr. vä: Christian, Oliver, Matthew, Fredrik, Adam, Linus, Rasmus och Jacob. Främre rad fr. vä: Olle, Theo och Linus.


Grattis Guld-killar!De tre ledarna vill passa på att tacka ALLA spelare för en mycket bra insats. Fint spel efter backen, fint uppträdande. Även ett tack till medresta föräldrar och till arrangerande Lindome för en väl genomförd turnering. Redan idag togs beslutet att det är Annebergs tur att hålla i HALK-Cupen 2011. Så vi passar på att redan nu hälsa övriga tre föreningar varmt välkomna till Dalavallen 2011! Tills dess håller vi koll på segerbucklan...

//tm
.