Dags för seriepremiär !

2010-04-15

Så är det då dags att sparka igång årets fotbollsserier. Efter denna långa och kalla vinter är det verkligen en efterlängtad pemiär och det ser också ut som om serien kan starta på gräs. Det har ju annars varit farhågor om planerna skulle vara spelbara eller inte, men i skrivande stund ser det bra ut.


Anneberg har i år, liksom förra året, fyra seniorlag i seriespel och premiären är på söndag 18 april. Alla våra lag börjar borta. A-laget startar mot Grimeton, B-laget möter Rolfstorp C och damlaget möter Tofta. På måndag är det så dags för C-laget som då spelar mot Rolfstorp B.Grimeton - Anneberg 15 juni 2008. Janne Turunen i AIF-målet gör en otrolig räddning på ett hårt närskott uppe i högra krysset.

För A-lagets del är det alltså Grimeton som väntar på Grimtunet. Anneberg har en ganska bra statistik i sina möten med Grimeton. Efter den första matchen 1969 har det totalt blivit 32 matcher mellan lagen och statistiken visar att Anneberg har en klar ledning. Av 16 matcher på Grimtunet har Anneberg vunnit åtta medan sex förlorats och två slutat oavgjort.  På Dalavallen har Grimeton vunnit endast tre matcher, medan man förlorat tio och tre slutat oavgjort.

Senast vi besökte Grimtunet var 15 juni 2008 då det blev vinst för Anneberg med 4-2. I returmötet på Dalavallen 20 september tog Grimeton revansch genon att vinna med 2-1.
Grimeton tränas av Mikael Östh, som nu gör sin fjärde säsong i klubben. 

Rune A.Grimeton - Anneberg 15 juni 2008.
Klas Gustavsson, nr. 6, nickar in 3-1.