Björn Ranelid till vår mässa !

2010-03-13

Vi har lyckats att få en av Sveriges mest populära författare att komma till oss på Kungsbackamässan.Björn Ranelid är, förutom att vara författare, också en mycket ofta anlitad föredragshållare och talare.


Mycket uppskattad författare.
Björn Ranelid är född i Malmo 1949. Han har under sin författarbana hittills producerat ett tjugotal romaner och han har fått mottaga ett flertal utmärkelser och priser, bl.a. det prestigefyllda Augustpriset.
Han skriver på ett språk som är hans helt egna och som också kallas det "Ranelidska Språket". Han backar inte för att ofta ha en från etablissemanget avvikande mening och det stormar ibland ordentligt kring hans person.

Stjärna på slottet.

En fejd som blev mycket uppmärksammad var den när han av journalisten Linda Skugge blev utsatt för vad som får betecknas som ren personförföljelse. När Ranelid på hösten 2009 medverkade i Stjärnorna På Slottet, passade han på att direkt i TV göra upp med Skugge där han ganska effektivt sågade sin belackare.

Sveriges snabbaste fotbollsspelare !
Björn Raneleid har också ett förflutet som fotbollsspelare. Som ung spelade han i Håkanstorp Bollklubb men ganska tidigt upptäckte allsvenska Malmö FF hans talang och lockade över honom dit. Han var mycket snabb och hade ett personbästa på 10,8 på 100 meter vilket skulle ha givit honom SM-silver vid den tiden.
Det är givetvis med stor förväntan vi ser fram till att få möta honom på vår mässa.

Rune A.