AIF-are till Superettan!

2010-01-17


Robin Eriksson, här i Lindomes dress.

 

Då var det klart att Robin Eriksson, med rötter i Annebergs IF, tar sig vidare i karriären. Efter en tyngre säsong med Lindome GIF som ramlade ur division 1, så blev det alltså att Robin inte följer med till div. 2 utan istället spelar kommande säsong med Superettanlaget FC Trollhättan.


På FC Trollhättans hemsida säger man följande:

"FCT:s andra nyförvärv inför säsongen blev klar i förmiddags. Det är den 24-årige Robin Eriksson från division 1-laget Lindome GIF som nu är klar för FCT.
-En bra kille, säger Anders "Grossis" Johansson.
Robin Eriksson är försvarsspelare och har varit med och spelat mot FCT i division 1 Södra.
-Vi har goda vitsord, säger "Grossis" vidare. L-O Mattsson har sett honom spela och det har gått ganska fort här på slutet."

Robin som tillhör en välrepresenterad fotbollsfamilj här på Dalavallen med bl.a. farfar Leif Eriksson som verkat i AIF i alla år, farbror Sören Eriksson (utsedd till föreningens bäste spelare 1980 och 1983), som var en klippa i försvaret på Dalavallen, pappa Stefan Eriksson gjorde många A-matcher för AIF som spelskicklig innermittfältare.

Till lokaltidningen Kungsbackanytt säger Robin:

- De ringde en vecka före jul och frågade om jag var intresserad. För min del är det en jättemöjlighet och lite sista chansen eftersom man börjar krypa ner i åldrarna när man letar spelare.
- Den största skillnaden är väl att truppen är jämnare och att det är ett högre tempo.

För Trollhättans del startar seriespelet den 11 april då laget möter Assyriska på hemmaplan. Tills dess väntar sex träningspass i veckan, måndag till fredag, och en chans till spel i en högre division.

Vi lyfter på hatten och önskar Robin lycka till i Superettan säsong 2010!


//tm