Summering säsongen 2009.

2009-10-25

När höstmörkret sänker sig över nejden och vi har ställt om till vintertid kan det  kanske vara på sin plats att rita ihop en liten resume över säsongen 2009.


Anneberg tog två segrar i årets serie. Bilden ovan är från matchen borta mot Harplinge som Anneberg vann med 2-1.

Vi har i tidigare artiklar summerat U-och C-lagens prestationer under den gångna säsongen. Här följer så en kort sammanfattning av vad vårt A-lag uträttade under 2009. Dessvärre räckte poängen inte till för att stanna kvar i fyran utan laget hamnade till slut på sista plats med degradering till femman som följd.

TRÄNINGSMATCHER.
Anneberg - Löftadalen 2-3 (0-1).

Om vi tar det från början så inleddes säsongen den 21 februari med en träningsmatch mot Löftdalen på Tingbergsvallens konstgräs. Löftadalen kunde vinna med 3-2 trots en ganska klar dominans av Anneberg som bl.a. hade tolv hörnor mot endast en för Löftadalen !  AIF:s mål kom genom Joakim Högberg och Niclas Åkerström.
Särö - Anneberg 4-1 (3-1)
Nästa träningsmatch spelades mot Särö på Bukärr och också nu blev det förlust. Särö kunde vinna med 4-1 efter en riktig bra match där Särö tog ledningen med 2-0 efter tio minuter. Mikael Malm gjorde AIF:s mål i den 24:e minuten av första halvlek och reducerade till 1-2.
Frillesås - Anneberg 2-0 (2-0)
I den tredje träningsmatchen mötte AIF Frillesås på konstgräset i Åsa. Här mötte AIF ett taggat Frillesås som vann med 2-0 efter att ha tagit ledningen på straff i 26:e minuten och ökat på till 2-0 tolv minuter senare.
Fjärås - Anneberg 7-1 (3-1)
Fjärås på Tingbergsvallen var nästa uppgift. Här ställde Fjärås upp med större delen av sitt A-lag och kunde till slut vinna med hela 7-1. Men under den första halvleken höll Anneberg emot mycket bra. Fjärås tog ledningen i 16:e minuten men Anneberg utjämnade på straff i 31:a minuten sedan Johan Fridehäll blivit fälld och Mikael Malm slagit in straffen. Resultatet stod sig tills det återstod åtta minuter av första halvlek då Fjärås kunde göra 2-1 och återta ledningen. I andra hade AIF svårare att hålla undan och Fjärås kunde gå ifrån till 7-1.
Anneberg - Sätila 3-1 (2-1)
Också den femte träningsmatchen gick på Tingbergsvallen. Nu var det Sätila som stod för motståndet och Anneberg kunde nu ta sin första seger för året genom att vinna med 3-1. Niklas Karlsson gav Anneberg ledningen redan i andra matchminuten men Sätila kunde utjämna efter ytterligare två minuter. I den 19:e minuten utnyttjade Samuel Carlsson ett missförstånd i Sätilas försvar och hade raka spåret mot mål när han blev fälld av målvakten. På straffen gjorde Mikael Malm 2-1. I andra halvlek ökade Mikael Malm på till 3-1 efter en genial passning från Niklas Karlsson.
Anneberg - Onsala 4-2 (0-1).
Matchen skulle egentligen spelats på Inlags gräsplan men ett ymningt snöfall natten före gjorde att det fick bli konstgräset i stället. Onsala var mest på alerten i första halvlek och ledde med 1-0 i paus. I andra kom AIF igång lite bättre och i den tionde minuten utjämnade Joel Olsson till 1-1 och två minuter senare gjorde Tommy Johansson 2-1 till AIF. Onsala var nära att kvittera men Janne Turunen i målet gjorde en jätteräddning. I stället kunde Mikael Malm göra 3-1 efter bra förarbete av Niclas Åkerström och Tommy Johansson.  Onsala reducerade till 2-3 på straff innan Joel Olsson med tre minuter kvar av matchen gjorde 4-2.
Anneberg - Hyssna 1-3 (1-1).
Detta blev årets första match på naturgräset på Inlagsplanen, som var i riktigt bra skick. Anneberg tog ledningen redan efter tio minuter genom mittbacken Dennis Sjöstedt. Hyssna utjämnade i 25:e minuten och kunde sedan i andra halvlek gå ifrån och vinna med 3-1.
Anneberg - Fristad 1-1 (0-0).
Det var gästerna som dominerade, dock utan att få till det riktigt. Efter en mållös första halvlek hade Fristad flera chanser men Janne Turunen i AIF-målet storspelade och det dröjde tills den 28:e minuten innan man kunde göra 1-0. Två minuter senare utjämnade Anneberg genom Patrik Ribbfors på passning av Joakim Högberg.I träningsmatchen mot Onsala den 28 mars gjorde Tommy Johansson 2-1 efter denna vådliga luftfärd ! Ser ut som Mollbergare med dubbel skruv !

SERIEMATCHER.
Anneberg - Unnaryd 2-4 (0-0)
Efter åtta träningsmatcher var det så dags för debut i division fyra. Matchen spelades på Dalavallen mot gästande Unnaryd som förra säsongen hamnat på fjärde plats i serien. Efter 0-0 i halvlek gjorde Unnaryd 1-0 i 16:e minuten och 2-0 oå straff sex minuter senare. AIF reducerade genom Niklas Karlsson och kvitterade på straff genom Mikael Malm. Men Unnaryd kunde sedan göra två mål och vann den ganska jämna matchen med 4-2.
Oskarström - Anneberg 0-0.
Den andra matchen i serien var borta mot Oskarström och här lyckades Anneberg klara 0-0 trots problem med skador. Dennis Sjöstedt, Samuel Carlsson och Christoffer Jansson fick alla tre utgå.
Norvalla - Anneberg 1-1 (1-1).
Anneberg tog ledningen på straff i den 25:e minuten. Mikael Malm var straffskytt och Anneberg hade i det läget ett visst övertag i spelet. men efter endast två minuter kunde Norvalla utjämna sedan en AIF-are råket styra in bollen i eget mål.
Anneberg - Ginsten 0-2 (0-2).
Efter att Anneberg dominerat första kvarten kunde Ginsten göra två tämligen enkla mål sedan AIF missat en hel del chanser och trots att Anneberg även i andra halvlek tryckte på lyckades man inte med avsluten.I hemmamatchen mot Ginsten hade Anneberg flera målchanser under den första kvarten.

Trönninge - Anneberg 4-1 (1-0).
Detta blev en underlig tillställning därför att Anneberg hade spelet medan Trönninge gjorde målen. I första halvlek dominerade AIF men det enda man fick var ett offsidemål i 16:e minuten. För övrigt mycket tveksamt bortdfömt, ska tilläggas. I stället kunde hemmalaget göra 1-0 på ett mycket tursamt långskott när det återstod två minuter av första halvlek. Joakim Högberg kunde sedan göra AIF:s enda mål men mera blev det inte.
Anneberg - Galtabäck 1-1 (1-0).
Galtabäck som nämnts som kandidat till seriesegern fick oväntat svårt mot nederlagstippade AIF som tog ledningen i 27:e minuten. Målet kom på nick av Mikael Malm efter en högerhörna från Niklas Karlsson. När det återstod sju minuter av matchen kunde Galtabäck utjämna och rädda en pinne.Mot Galtabäck på Dalavallen tog AIF ledningen med 1-0 genom Mikael Malm i 20:e minuten.Mot Oskarström tog AIF ledningen med 1-0 sedan målvakten lämnat retur på Niclas Åkerströms skott. Niklas Karlsson till höger slår bollen i nät.

Anneberg - Oskarström 2-3 (1-1).Anneberg började bäst och i den 20:e minuten fick Niclas Åkerström på ett bra skott som målvakten lämnade retur på och Niklas Karlsson slog in 1-0. AIF hade sdedan bud på flera mål men i halvlekens sista minut kunde gästerna kvittera på straff. I den 16:e minuten av andra halvlek gjorde Niklas Karlsson sitt andra mål på passning från Peter Bengtsson och AIF var i ledning med 2-1. Men en misslyckad utspark lede till en gratischans för Oskarström som utjämnade och med en kvart kvar kunde man också göra segermålet till 3-2.
Harplinge - Anneberg 1-2 (1-0).
Här kom den första segerin för året ! Efter att hemmalaget haft ledningen med 1-0 i halvlek gjorde Niklas Karlsson mål på frispark i den femte minuten av andra halvlek. I den 26:e minuten kunde sedan Andreas Wanjura göra 2-1 och segern var ett faktum trots att Harplinge pressade på rejält i slutet av matchen.
Anneberg - Skrea 1-2 (1-1).
Skrea fick bästa tänkbara start med mål på straff redan i fjärde minuten. AIF utjämnade dock direkt sedan Niklas karlsson chansat på ett skott från ca. 40 meter som seglade in förbi en överraskad målvakt.
I den näst sista minuten av matchen kunde Skrea slå in sitt segermål vilket i och för sig var välförtjänt efter spelet att döma.
Åsa - Anneberg 3-0 (1-0).
En dålig insats av Anneberg som inte fick mycket att stämma denna afton. I andra halvlek var AIF på gång att kvittera men sedan blev Joakim Högbwerg utvisad efter protest och Åsa kunde öka på och vinna med 3-0.Astrio - Anneberg. I matchens början är Dennis Sjöstedt mycket nära att nicka in ett ledningsmål för AIF.

Astrio - Anneberg 1-0 (0-0).
Efter att Anneberg startat mycket bra och haft 0-0 i halvlek kunde Astrio slå in 1-0 ur misstänkt offsideläge när det återstod 14 minuter av matchen.
Anneberg - Kvibille 1-3 (0-1).
Kvibille spelade mycket fin fotboll och tog en klar seger. Annebergs mål kom i andra halvlekens 19: minut genom Niclas Åkerström och betydde reducering till 1-2 men närmare än så kom AIF inte.
Unnaryd - Anneberg 3-0 (1-0).
Trots att Mikael Malm hade en jättechans i första spelminuten fick AIF finna sig i att förlora ganska klart. Robin Thomasson gjorde alla tre målen.Mikael Malm, till vänster, nickar in 1-0 mot Norvalla.

Anneberg - Norvalla 1-0 (0-0).
En mycket jämn tillställning där Mikael Malm nickade in segermålet i den 20:e minuten av andra halvlek sedan Haik Kirskosian slagit ett perfekt inlägg. Fyra minuter från slutet blev Haik Kirakosian fälld när han hade ett friläge men den solklara straffen uteblev. Norvalla trycket på rejält men lyckades inte rubba Anneberg denna gången och AIF:s andra seger var ett faktum.
Ginsten - Anneberg 4-1 (0-0).
Efter en mållös första halvlek tog Ginsten ledningen i tionde minuten av andra, men två minuter senare kvitterade Haik Hirakosian till 1-1. Hemmalaget kom dock starkt tillbaka och tog ledningen i 23:e minuten för att sedan öka på med ytterliagre två mål.
Anneberg - Trönninge 1-1 (1-0).
Redan i den åttonde minuten tog Anneberg ledningen på straff sedan Haik Kirakosian blivit fälld.  Straffen slog Mikael Malm in utan chans för målvakten. Trönninge kvitterade i 19:e minuten av andra halvlek och lyckades sedan hålla undan trots att AIF den sista kvarten hade ett massivt övertag.Patrik Ribbfors gör 1-0 i matchen mot Galtabäck.

Galtabäck - Anneberg 3-3 (0-2).
Detta blev en ganska underlig tillställning där Anneberg trots en ledning med 3-0 fick nöja sig med oavgjort. Patrik Ribbfors gjorde 1-0 i 14:e minuten och Mikael Malm spädde på till 2-0 sedan han blockerat en utspark från målvakten så att bollen for tillbaka in i buren ! Efter 17 minuter av andra halvlek gjorde Samuel Carlsson 3-0 och AIF såg ut att gå mot en högst oväntad seger. I den 20:e minuten blev Joakim Högberg utvisad efter ruff och fyra minuter senare kunde Galtabäck reducera till 1-3 följt av ännu ett mål när det var 5 tio minuter kvar. I slutminuten kunde så hemmalaget kvittera till 3-3.Harplinges målvakt räddar i första halvlek.

Anneberg - Harplinge 1-1 (1-1).
Anneberg tog ledningen efter en kvart genom Haik Kirakosian sedan Patrik Ribbfors spelat fram. Åtta minuter senare kvitterade Harplinge och resultatet stod sig tiden ut trots många chanser åt båda håll.
Skrea - Anneberg 5-0 (2-0).
Det blev som väntat Skrea som do minerade matchen men Anneberg hade några farliga kontringar i början. Hemmalaget tog ledningen på straff i den 23:e minuten och ökade på till 2-0 med fyra minuter kvar av första halvlek.
I andra dominerade Skrea stort och fick också utdelning.
Anneberg - Åsa 1-2 (1-0).
Anneberg tog ledningen i den 15:e minuten genom Haik Kirakosian. I andra halvlek gjorde Åsa 1-1 på straff när det återstod 17 minuter av matchen och en minut senare kom segermålet sedan det varit lite virrigt i AIF:s försvar.Anneberg - Astrio. Niclas Åkerström gör AIF:s mål och reducerar till 1-2.

Anneberg - Astrio 1-5 (1-2).
I första halvlek stod Anneberg emot bra men i den andra halvleken var det gästerna som dominerade. Niclas Åkertröm gjorde målet i slutet av första halvlek.
Kvibille - Anneberg  6-1 (3-0).
Faktum är att Anneberg dominerade under den första halvtimman men någon utdelning blev det inte. Efter hand kunde hemmalaget ta över allt mer och även om några av målen kom lite väl enkelt var det inte mycket att invända mot resultatet.

Så med endast två segrar och sex oavgjorda blev det till slut en placering längst ner i tabellen efter en säsong där det för AIF:s del nog varit mera stolpe ut än stolpe in. Men sådant brukar jämna ut sig i det långa loppet.

Rune A.