Seniortränare presenterad.

2009-10-21


Bengt Jeansson, som kommer att vara seniortränare under nästa säsong.

Som vi tidigare meddelat kommer Håkan Gustavsson att inför säsongen 2010 överlämna tränaransvaret. Föreningen har under de senaste månaderna sett sig omkring efter en efterträdare och på onsdagskvällen kunde man så presentera den som ska axla Håkans mantel. Valet har blivit Bengt Jeansson, en herre som har en lång meritlista inom fotbollen. Till sin hjälp får han Gert Andersson, också han en mycket rutinerad man, som bla. varit aktiv i vår närmsta granne, Tölö IF.

Meriter från Djurgården och Hammarby.

Bengt Jeansson är från början målvakt och har som sagt en mycket lång och gedigen meritlista. Han kommer ursprungligen från Bergshamra i stockholmstrakten där han var med om klubbens resa från divsion nio till division fyra.

Efter Bergshamra blev det några säsonger i Råsunda som då var i divsion två och därefter gick han till Västerhaninge innan det var dags att ta steget upp till Djurgården i Allsvenskan där han var målvaktsreserv under två säsonger. Därefter var han bla. målvaktstränare i Hammarby och också ansvarig för klubbens reservlag. Så småningom blev det flytt till Göteborg där han tränat flera olika klubbar bl.a. Gunnilse och Överås.

Gert är välkänd för AIF:are !

Gert Andersson, som alltså blir assstent till Bengt är också målvakt och började sin fotbollsbana i mölndalsklubben Dalen. Därifrån lockades han över till Tölö där han var mycket duktig målvakt under åren 1968-76, när vi i Anneberg hade många jämna kamper med Tölö. Sedan har han varit tränare i ett flertal göteborgsklubbar bl.a. Guldheden, Virgo, GFF, Kållered och Överås. I den sistnämnda klubben samarbetade han med Bengt Jansson under flera år så att de båda känner varandra mycket bra.

Rutinerade herrar.

Det är alltså inga nybörjare precis, som nu ska ta sig an tränarskapet i Anneberg. Vid det första mötet med seniortruppen på onsdagskvällen blev det inte så mycket tid till att diskutera detaljer i träningsupplägget. Dock kan vi konstatera att en sak, som Bengt kommer att lägga vikt vid, är att en match varar i 90 minuter och att spelarnas ork också ska räcka till under denna tid ! Enligt Bengts egen utsago har han ibland av sina spelare blivit kallad både Idi Amin och Sadam Hussein, som ju också var kända för att plåga sitt folk ! Men samma spelare har också sagt att träningarna  varit mycket varierade och också mycket intressanta och givande. Att bollen kommer att vara med i alla moment är nog ingen djärv gissning !

Rune A.Gert Andersson kommer att från och med  nästa säsong vara assisterande tränare för våra seniorer.