P.98 föll med uddamålet mot Häcken!

2009-09-20


Full aktivitet hela helgen!

Under gångna helgen har föreningens P.98-lag varit på Qviding Cup i Göteborg. Gruppen man hamnade i bestod av Öjersjö, Brämhult, Mölnlycke och Qviding.

Öppningsmatchen stod mot Öjersjö redan klockan nio på lördagsmorgonen. Här var nog inte alla helt på tårna och Öjersjö vann rättvist med 2-0.

Därefter var det dags att möta ett av Qvidings alla ungdomslag. Hemmalaget tog ledningen med 2-0 men våra ungtuppar stod på sig och lyckades välförtjänt att både reducera och kvittera. 2-2 och nu var laget på gång.I tredje matchen mötte vi Brämhult och här kom också dagens vinst, 3-2. En mycket spännande match där segerbollen gick i mål alldeles innan slutsignalen.

Qviding Cup är ett nytt inslag i djungeln av alla cuper som arrangeras runt om i Sverige. Matcherna är 20 minuter långa och följer SVFF och GFF:s spelregler. Det som skilde sig från vanliga regler var att målvakten inte fick skjuta ut bollen, utan den skulle rullas igång.

I lördagens sista match blev det 0-0 mot Mölnlycke. Vilket var ett alldeles lagom resultat för att knipa andraplatsen till söndagens A-slutspel. Bra kämpat killar!"Sega gubbar" inför sjunde och sista matchen!

Idag söndag var det så dags igen och nu hamnade laget i gruppen som innehöll Rannebergen, Häcken och Torslanda.

Första matchen mot Rannebergen blev en lektion som vårt lag sent glömmer. Killarna från nordöstra Göteborg visade upp ett härligt tempo, speed, teknik och att man var ett väl samspelt lag. Förlust för Aif med 0-6.

Efter att skakat av sig den lektionen var det dags att ta sig an Hisingens stolthet, Häcken! Våra killar kunde ju inte undgå att snegla på motståndarna inför matchen och nog infann sig en viss ängslan inför mötet med "allsvenska" Häcken.
Men när väl domaren blåste igång så var det Annebergs IF som långa stunder höll i taktpinnen. Jämfört med Rannebergen som hade ett helt koppel med fantastiska spelare, så var Häcken mer ett lag men med en stjärna som gjorde lite vad han ville på plan. Det blev även han som gjorde matchens enda mål. Förlust således 0-1.

Efter vår match möttes Rannebergen och Torslanda. Nu var det kul att se om Torslanda hade något att hämta mot vår tidigare "lärare". Och det hade Torslanda. Torslanda manglade ner Rannerbergen och vann med klara 5-0!

Då började man så smått fundera på hur vi skulle klara oss i vår avslutmatch, där alltså Torslanda stod för motståndet.

Nu tog spelarna det på bästa vis dvs. ingen respekt och full fart framåt, vilket nog gjorde Torslanda lite konfunderade. Nu var dock Torslanda det bättre laget och vann rättvist med 4-1, men all heder åt vårt väl kämpande lag.

Avlsutningsvis ett tack till de föräldrar som var med och stöttade killarna genom sju tuffa matcher. Det var 20 st P98-klubbar anmälda till cupen och när alla matcher var spelade hamnade AIF´s lag på en sjundeplats. Härligt kämpat!

Stort tack till arrangerande Qviding som med gott om funktionärer, ett bra upplägg helgen igenom, strålande solsken och massor av publik som gjorde att detta äventyr blev mycket lyckat för vårt lag.Tommy M.
(En av sex ledare för P.98)Diplomutdelning efter sista matchen!Killarna som gjorde det. Alla 12 på plats!