Ödesmatch på Dalavallen !

2009-08-21

Annebergs A-lag har haft en tung säsong hittills och nu drar det ihop sig till slutstrid om nytt kontrakt i divsion fyra.


Trönninge - Anneberg 15 maj. Niklas Karlsson.liggande, har nickat men målvakten lyckas rädda på mållinjen.

I morgon lördag kl. 14.00  spelar Anneberg mot Trönninge på Dalavallen.

Gammal anrik klubb
.
Trönninge är en gammal anrik förening som startade sin verksamhet redan 1921 och är alltså nästan jämngammal med Anneberg som ju bildades 1920.
Klubben har  som bäst varit uppe i divsion tre, en serie som idag motsvaras av division ett.
Har mötts endast två gånger på 90 år !
Trots att Trönninge och Anneberg existerat i nästan 90 år har de båda klubbarna endast vid två tillfällen mötts i seriespel. Anneberg tillhör ju norra länsdelen medan Trönninge hör hemma i södern och det är ju först  i division fyra som hela länet omfattas av en och  samma serie. Säsongen 1971 möttes lagen i division fyra. Den 8 maj vann Anneberg med 3-0 på Tuvasvallen medan returen på Dalavallen den 25 september slutade 0-0.
Seger för Trönninge i våras.
När lagen möttes i Trönninge våras kunde hemmalaget vinna med klara 4-1 trots att Anneberg hade det mesta av spelet under praktiskt taget hela matchen.
Stolpe ut för Anneberg.
Nu är det dags för returmöte i en match där Anneberg har ryggen mot väggen och är i stort behov av poäng.
Med undantag för de båda vinstmatcherna mot Harplinge, där AIF vann med 2-1 och mot Norvalla, där det blev vinst med 1-0, har det mest varit stolpe ut för Anneberg. Marginalerna har i de flesta matcherna varit små och trots att man inte varit underlägsna har det inte räckt till. Hittills har det blivit 13 mål på 15 matcher vilket ju är ett tecken på att självförtroendet framför mål inte har varit det allra bästa.
Andra hemmasegern i morgon ?
Nu hoppas vi, att det gamla talesättet om att allt jämnar ut sig, stämmer och att Anneberg börjar vägen mot nytt kontrakt genom att i morgon ta tre poäng mot Trönninge. Att Anneberg har kapacitet att klara detta är vi övertygade om. Det gäller bara att komma över den mentala spärren som hittills hindrat laget att visa vad man kan.

Rune A.Trönninge - AIF 15 maj. Patrik Ribbfors, nr 6, hinner upp bollen strax innan kortlinjen och slår in den till Joakim Högberg vid högra stolpen och ....... Högberg sätter bollen i nät. Målvakten Stefan Pettersson kan tillsammans med två deppande försvarare bara konstatera faktum !