AIF:s nye ordförande för traditionen vidare.

2007-02-14


  Vid årsmötet 27 januari valdes Jan-Eric Ericson till ny ordförande för Annebergs Idrottsförening.
Han efterträdde då Rune Andersson som hade innehaft den posten de senaste fyra åren men som nu avböjt omval.
  Jan-Eric Ericson är annebergare och "älsabo" från födseln och är en välkänd person i bygden med sin dagliga verksamhet i den egna firman Annebergs Maskinservice. Han har spelat fotboll i AIF sedan barnsben och var mycket duktig som pojk- och juniorspelare och sedermera spelade han också i klubbens A-lag.

   Hans far, Holger Ericson, var den som satte fart på ungdomsfotbollen i Anneberg under 1960-talet och var den som organiserade verksamheten med deltagande i seriespel. Otaliga resor till matcher och träningar gjordes i Holgers Volvo Duett som för det mesta gick i skytteltrafik och samlade ihop lagmedlemmarna.
    Jan-Erics son, Chris, för också han fotbollstraditionen vidare och var som pojklagsspelare bla. med om att bli distriktsmästare för Halland 1991. Därefter har det varit spel i A-laget och nu är han ledare för AIF:s B-lag.
   Men även Jan-Erics fru, Viveca, är inte helt obekant med bollspel ! Hon var allsvensk handbollsspelare i IK Sport och var bl.a. med om att ta hem fyra SM-guld till klubben. I början av sjuttiotalet var hon också tongivande i Annebergs mycket framgångsrika damlag i fotboll som krossade allt motstånd. Året 1971 kunde vårt damlag titulera sig som inofficiella världsmäster efter att ha besegrat bl.a. Djurgården, Hammarby och GAIS och slutligen också Köpenhamns stolthet, BK Femina, som strax innan hade vunnit en landskamp mot Italien.

  Mycket bollsport i den ericsonska familjen, således !