Astrio hade besvär med Trönninge.

2009-05-22

Astrio som på sina fem första matcher vunnit fyra och spelat en oavgjord borde väl lätt kunna avfärda Trönninge som hade en blygsammare tabellplacering.


Jonas Larsson nickar in 2-0 till Astrio efter 17 minuter av andra halvlek.

Astrio - Trönninge 3-0(0-0).
Astrio tog på fredagskvällen emot Trönninge hemma på Söndrum och de flesta var väl inställda på att topplaget Astrio som hittills imponerat  skulle göra processen kort med gästerna.

Chockstart av Trönninge.
Men Astrio såg inte ut som ett topplag i början av matchen utan det var Trönninge som tog tag i spelet direkt. Man stressade hemmalaget och skapade chans på chans mot ett hemmalag som såg ut att ha nerverna utanpå. Den första chansen kom redan efter tre minuter då Astrios målvakt misslyckades med att slå undan. Bollen  fångades upp av en trönningespelare som blev helt ren fem meter från mållinjen. Han lyckades dock med konststycket att i det läget slå bollen utanför ! Nästa chans kom fyra minuter senare på ett friläge, men i stället för att få på ett skott försökte forwarden göra ännu en dragning och blev av med bollen.

Astrio bättrade sig.
Så småningom kom Astrio mera med i spelet men det var förvånansvärt lite som man skapade utan det blev som mest hörnor som inte gav utdelning.

Ny chockstart av Trönninge.
Andra halvlek började som den förzta med att Trönninge pressade på ordentligt och efter fem minuter fick Astrios målvakt reflexrädda ett närskott. Tre minuter senare fick han göra en ny räddning och efter ytterligare en minut en ny parad.

Astrio tar över.
Nu började dock Astrio att komma igång lite bättre och 12 minuter in i halvleken kom 1-0. Målet kom på nick av Johan Eriksson efter ett inlägg från höger och föregicks av ganska tuffa tag av Astrios anfallare.
Nu verkade det som man dragit ur proppen därför att fem minuter efter ledningsmålet ökade man på till 2-0. Också detta mål kom på nick efter ett högerinlägg och målskytt var Johan Larsson.
I halvlekens 32:a minut fastställdes slutresulatet 3-0 när Astrio elegant spelade sig igenom försvaret och Johan Persson kunde slå in trean.
Det blev alltså en helomvändning av matchbilden från att Trönninge mycket väl kunnat haft ledningen med två mål efter tio minuter av första halvlek till att hemmalaget så småningom kunde ta över och vinna komfortabelt.

Rune A.Under första halvlek hade Trönninge press på Astrio men lyckades inte göra mål.