Galtabäck på Dalavallen.

2009-05-20

I morgondagens match är det Galtabäck som står för motståndet och kanske dags för Anneberg att ta revansch efter förra årets nederlag i höstmatchen på Galtabäcks IP.


Från matchen Anneberg- Galtabäck  3 oktober 2004. Dana Johansson, nr. 9, har nickat in 3-1-målet. Målvakten ligger på rygg och åkallar högre makter !

Galtabäcks Bollklubb är bildad 1930 har den mesta tiden spelat i lägre divisioner innan man 1979 vann division fem och gick upp i fyran.

Nitton säsonger i fyran.
Det har sedan blivit 19 säsonger i division fyra. Året 2007 kom Galtabäck på femte plats i sexan och gick upp i division fem som man överlägset vann på 48 poäng vilket var åtta mer än Anneberg som kom på andra plats.

Lagen har mötts 26 gånger.

Galtabäck och Anneberg har under årens lopp.mötts 26 gånger sedan första matchen på våren 1976. Galtabäck har vunnit tio av dessa matcher, Anneberg har vunnit sju medan nio matcher har slutat oavgjort.
På Dalavallen har Anneberg vunnit fem gånger, Galtabäck fyra medan fem blivit oavgjorda.
Total målskillnad efter 26 matcher är 40-34 i Galtabäcks favör.
Den senaste säsongen blev det 2-2 i vårmatchen på Dalavallen men när AIF den 6 september kom till Galtabäck som serieledare kunde hemmalaget vinna  med hela 7-1. Men också Anneberg har slagit Galtabäck med samma siffror när man på Dalavallen den 3 oktober 2004 vann med 7-1.

Förhandsfavorit.

Denna säsongen är Galtabäck en av favoriterna till seriesegern. I den första matchen i vår blev det oavgjort 2-2 mot Ginsten och därefter seger mot Trönninge med 4-1. Matchen mot Skrea slutade mållös och så kom den första förlusten mot Åsa på bortaplan där hemmalaget kunde vinna med 2-1 efter att ha gjort segermålet på straff i slutminuten.
Galtabäcks senaste match var hemma mot Unnaryd och då blev det vinst för Galtabäck med de klara siffrorna 4-0.
Så får vi se vad Anneberg kan göra åt försvarsstarka Galtabäck. Matchen spelas alltså på Dalavallen torsdag kl. 14.00.

Rune A.Galtabäck - Anneberg 25 augusti 2007. Fred Johansson och Henrik Olsson i kamp med ett stabilt försvar. Anneberg vann så småningom md 1-0 efter mål av Fred Johansson.Anneberg - Galtabäck 3 oktober 2004.
Niklas Olsén, längst till höger, slår in 5-1.