Kvibille vann i Norvalla.

2009-05-15

Norvalla, som hittills i vår gjort endast fyra mål på lika många matcher, fick inte hål på Kvibilles försvar.


Hörna för Norvalla i fjärde matchminuten.

Norvalla - Kvibille 0-2 (0-1).

Det var gästande Kvibille som angav tonen från början och man spelade rappt och använde kanterna. Inte minst imponerade 19-årige bolltrollaren Emil Lövestedt som på sin högerkant ställde till det för Norvallas försvar. Man rullade boll mycket snyggt men hade inte lika lätt att få till det framför mål.
Oturlig rensning.
Så småningom kom Norvalla mera med i bilden och hade tre hörnor varav en var nära att resultera men i stället kom ett baklängesmål i den 15:e matchminuten. Det var när försvaret skulle rensa undan som bollen tog på en anfallare och gick i mål förbi en ställd målvakt. Lite flyt för Kvibille och motsvarande oflyt för hemmalaget i det läget.

Nära kvittering.
Norvallas bästa målchans kom när David Emretsson i 40:e minuten gjorde en rush på vänsterkanten. Ur liten vinkel slog han bollen någon centimeter utanför bortre stolpen. David blev samtidigt skadad och fick utgå för restenn av matchen.

Norvalla bättre i andra.

I andra halvlek blev det lite mera fart över Norvalla och man kom fram till några hyfsade lägen men det blev lite för omständigt och ingen verkade våga satsa på skott. En hård frispark som målvakten tippade till hörna var det närmaste man kom.
Med elva minuter kvar av matchen kunde Kvibille göra 2-0 sedan en försvarare halkat och öppnat för en gratischans som snabbt utnyttjades.


I slutminuterna hade Marcus Åsgärde ett friläge men skottet tog i vänstra stolpen.
Sammantaget en match där Kvibille stod för det mesta av spelet men där Norvalla mycket väl kunde fått en pinne specielllt med tanke på sin relativt starka andra halvlek.

Rune A.Norvalla hade tre hörnor i början av matchen. Här en som stryker ribbans överkant.David Emretsson hade Norvallas bästa chans i 40:e minuten av första halvlek. Bollen går någon centimeter utanför bortre stolpen. David blev i samma moment skadad och fick utgå för resten av matchen.