Anneberg möter Trönninge.

2009-05-14

I seriens femte omgång har Anneberg bortamatch mot halmstadslaget Trönninge IF.


Två anrika klubbar som möts.
Trönninge IF är en anrik förening som startades redan 1921 och är alltså nästan jämngammal med Anneberg som började sin verksamhet 1920.

Efter att Trönninge IF de första åren mest sysslat med friidrott och gymnastik blev det så småningom fart på fotbollen och föreningens allra första fotbollsmatch spelades på Långfredagen 1927.
Sedan dess har man deltagit i seriespel under samtliga säsonger med undantag för åren 1940-41.

Har pendlat mellan trean och sjuan.
Det har som hos de flesta klubbar gått lite upp och ned under årens lopp och föreningen har pendlat mellan divisionerna tre och sju. Den bästa insatsen gjorde klubben under säsongen 1971 då man deltog i div.III Sydvästra Götaland. Dessvärre blev det dock endast en säsong i trean, som ju nu idag motsvaras av division 1.

Endast två matcher  mot varandra.
Trots att Trönninge IF och Annebergs IF existerat i nästan 90 år har de båda klubbarna mötts endast två gånger. Anneberg tillhör ju den norra länsdelen medan Trönninge hör hemma i södern och det är ju först i division fyra som hela länet omfattas av samma serie.

Året 1971 spelade Trönninge i divsion fyra dit Anneberg kom efter att ha vunnit femman 1970 och då möttes lagen. På Tuvasvallen den 8 maj vann Anneberg med 3-0 och i returen på Dalavallen den 25 september blev det oavgjort 0-0.

Nytt möte efter 28 år.
Så är det alltså dags igen att återuppliva bekantskapen när Anneberg nu på lördag beger sig till Halmstad och Tuvasvallen för att om möjligt ta sin första trepoängare i årets serie !
Trönninge vann denna säsongen sin första match hemma mot Oskarström med 3-1, följt av förlust mot Galtabäck med 1-4 och därefter oavgjort 2-2 mot Åsa. I den senaste matchen blev det förlust med 0-1 mot Unnaryd.

Matchen mellan Trönninge och Anneberg börjar kl. 14.00 och buss avgår från klubbhuset på Dalavallen kl. 11:0. Intresserade är välkomna. Ingen föranmälan behövs.

Rune A.