Guld på Luciacupen!

2006-12-13

Pojkar födda 92 gjorde en helgjuten insats på den populära Luciacupen i Aranäshallen, Kungsbacka.


En turnering med tradition, som arrangeras av Lerkil, gick av stapeln på tisdagskvällen/natten. En härlig inramning med fullt på läktarna och ofta fin och teknisk fotboll från dom 20 medverkande lagen, som tillsammans representerade 7 olika Kungsbackaklubbar.

I P.14-klassen hamnade AIF ihop med KIF, Tölö och Lerkil.

I första gruppspelsmatchen ställdes våra P.92:or mot Lerkil, och visst märktes det en viss nervositet hos dom båda lagen. Men det var ända våra killar som tog tag i taktpinnen och kunde rada upp målchanser, även om inte Lerkil var ofarliga inemellanåt.
1-0 gjorde Tommy Johansson, vilket också blev slutresultatet.

Dom två andra lagen i samma grupp spelade oavgjort i sin match, vilket betydde att AIF fått en mycket bra start på denna cup.Lagbild på killarna då gruppsegern var i hamn!Spelomgång 2

I nästa match stod KIF för motståndet och här blev det åka av! Från att ha spelat lugnt och stilla med alla killar på rätt sida om bollen i första matchen, så blev det lite Hawaii, speciellt efter att KIF tagit ledningen med 1-0. Och då en grundspelsmatch bara varar i tio minuter, så fick killarna aldrig riktigt bra koll på spelet, utan KIF kunde gå upp och göra 2-0, och en förlust gick inte att undvika denna gång.Spelomgång 3

Nu stod Tölö för motståndet, och för vårt lag räckte det med oavgjort för att nå finalen. I denna math var skärpan tillbaka från första matchen och alla killar gjorde en mycket bra match, med disciplinerat spel och en tanke bakom både anfall och hemjobb.
När det återstod  3 minuter gjorde Tommy Johansson segermålet, och finalen var mer eller mindre i hamn. Sista minuterna kunde spelas av och sen väntade uppladdning inför finalen mot Lerkil.

Förutom fotboll denna kväll så vankades det fika, snack med kompisarna och givetvis en titt på övriga matcher som rullar på hela kvällen.Finaldax!

Efter c:a två timmars paus var det dax för finalen, och nu var speltiden 15 minuter.
Lerkil stod som motståndare och alla på plan var på tårna för att hämta hem ära och medaljer. Klockan stod på 23.47 när domarna blåste igång.
Matchen började lite halvsnurrigt och den sena timman plus lång tids väntan inför match, verkade att göra sig påmind. Men efter c:a 5 minuter så var det skärpta laget tillbaka på banan. Patrik Ribbfors gjorde det förlösande ledningsmålet, och därefter var det aldrig någon större fara, utan killarna kunde hålla undan och vinna finalen med 1-0.

Stort grattis till en bra insats av alla dom åtta killarna: Erik (vikarierande målvakt), Jimmy, Christoffer och Niklas - alla tre backar. Framåt var det det Patrik, Isak, Tommy och Fredrik som stod för offensivlustan.01.15 var det guldpokal- och guldmedaljsutdelning.Pressen, Norra Halland, delade ut pris till bästa spelare, tjej och kille, och här var det Patrik Ribbfors som fick kliva fram och hämta priset. Stort grattis till en bra insats!