Seriepremiär på Dalavallen !

2009-04-17

Då var det dags ! Dalavallens gräsmatta är grön och fin och med det rådande vårvädret blir det säkerligen en solig och förhoppningsvis också rolig start på denna säsong !


Annebergs damlag var först ute och spelade sin premiärmatch redan i onsdags då man mötte Sandlyckan/Kullavik på Bukärrs konstgräs i en match som AIF vann med 2-0. Bra start,  alltså !

Unnaryd gästar Dalavallen.

AIF:s A-lag har i morgon lördag sin premiärmatch när man på Dalavallen möter Unnaryds GoIF. Vi har inte tidigare haft nöjet att spela mot Unnaryd så det är en helt ny bekantskap för Anneberg.
Unnaryd är en anrik klubb som är bildad redan 1928 och kunde alltså fira 80-årsjubiléum år förra året. Under de första åren i klubbens historia förde man en ganska blygsam tillvaro och först på 1950-talet blev det något ordnat seriespel.

Till division fem 1980.

Serieseger i divsion sex 1979 förde upp laget till femman  och därefter var det spel i omväxlande femman och sexan innan laget för första gången säsongen 1997 kunde vinna divsion fem och ta steget upp i fyran.

Spel i trean.

Detta blev början på en framgångsrik period och efter att ha vunnit divsion fyra 1999 och div. fyra Elit säsongen 2001, var klubben uppe i div. 3 Sydvästra Götaland till säsongen 2002. Dessvärre blev där konkurrensen alltför hård och Unnaryd slutade på sista plats med endast åtta inspelade poäng och fick ta steget ner till div. fyra Elit.

Klubben överflyttad till Halland 2008.

Efter att tidigare ha tillhört Smålands Fobollförbund blev klubben 2008 överflyttad till Hallands Fotbollförbund. Där deltog laget i div. fyra och hamnade på en fjärdeplats.
Det är alltså ett tämligen rutinerat lag som med sin fjärdeplats i förra årets divsion fyra visade att man tillhör de bästa lagen i serien. 

Har AIF någon chans ?
Kan Annebergs ungdomliga lag ha något att sätta emot i lördagens match ? Ja, nog kan det bli tufft men i den senaste träningsmatchen mot Fristad visade AIF upp ett både offensivt och optimistiskt spel mot en mycket rutinerad motståndare med flera namnkunniga spelare. Så kan man fortsätta med det spelet och den inställningen kan det mycket väl bli en trepoängare i premiären !

Rune A.