Conny Winges Fotboll 2000.

2009-04-03

Annebergaren Conny Winge, som numera är tränare i Lindome GIF, har tidigare bl.a. varit verksam i Annebergs IF. Dessutom under flera år varit ansvarig för ungdomsfotbollen inom ÖIS.


Conny Winge grundare av Fotboll 2000.

 

   På torsdag 2 april hade Conny Winge inbjudit till en informationskväll om sitt projekt Fotboll 2000, som nu på allvar blir lanserat. Platsen var Lindevi, LidomeGIF:s anläggning.
Fotboll 2000 är en organisation som har som målsättning att försöka påverka fobollen i en mera kreativ, teknisk och offensiv riktning.

Träning med Lindomes A-lag.
      Kvällen inleddes merd att vi fick följa ett träningspass med Lindomes seniorlag där man tillämpade idéerna från Fotboll 2000. Det var en träning i högt tempo med vikten lagd på anfallspelets sista tredjedel. Den "sista tredjedelen" står för spel inom motståndarens straffområde och är det som Fotboll 2000 i högsta grad prioriterar.Lindomes A-trupp visade realistiska övningar ur instruktionsfilmen Fotboll 2000.

Anfall är bästa försvar !
     Att anfallsspel är det kommer främst i Connys fotbollsfilosofi framgick klart under kvällen. Lindome tränar fem kvällar iveckan och av hittils avverkade 61 träningar denna försäsong, har endast två ägnats åt försvarsspel medan de resterande 59 varit inriktade på offensiven ! Facit så långt är att man spelat tio matcher och på dessa släppt in endast fyra mål. Då är att man märka att man mött till dels mycket kvaificerat motstånd. t.ex. Häcken 2-1, ÖIS 0-0, Oddevold 3-1. Så behöver man då ägna sig så värst mycket tid åt att nöta försvarsspel ?

Fotboll 2000 finns nu på CD.

       Vi fick så en genomgång av tankarna bakom Eotboll 2000 och fick även se några avsnitt av den film som visar alla de övningar som ingår. Övningarna är detaljerat beskrivna och filmade på ett mycket professionellt sätt med ett stort antal aktiva fotbollsspelare som deltagare. Rytmiken spelar en stor roll och filmen ledsagas av suggestiv och rytmisk musik.
  Instruktörer i Fotboll 2000 är, förutom Conny Winge, också Reza Tagik, Peter Andreasson, Sören Börjesson, Johan Nexborn och Erik Nexborn.


  Bland dem som varmt rekommenderar Fotboll 2000 finns bl.a. Ralf Edström, Anders Svensson, Lotta Schelin, Roland Nilsson, m.fl.

På hemsidan www.fotboll2000.se kan man se avsnitt av filmen.

Rune A.Johan Nexborn på bilden här, är en av instruktörerna i Fotboll 2000.