Priser till Anneberg vid Fotbollsgalan !

2006-11-20


Uno Andersson och Fredrik Karlsson belönade !

     Vid den Halländska Fotbollsgalan som gick av stapeln på Elite Hotel Strandbaden i Falkenberg nu i lördags blev det två utmärkelser till Annebergs IF.
   
     Till årets ledare i Halland utsågs Uno Andersson och priset till årets skyttekung gick till Fredrik Karlsson som fick dela priset med Andreas Bengtsson, HÅFF. Mycket glädjande för AIF och det är ju inte så ofta som två så eftertrakatde utmärkelser går till samma förening.

      Fredrik Karlsson har under säsongen 2006 varit AIF:s i särklass bäste målgörare och han har förutom sina 31 mål i A-laget även hunnit med att stänka in några baljor också i B-laget. I hemmamatchen mot Träslövsläge den 1 juli i år gjorde Fredrik inte mindre än fem mål men han var delaktig i samliga sju AIF:s mål då han dessutom spelade fram till två ! Ett nog så svårslaget rekord ! I en B-lagsmatch mot Fjärås den 17 juni blev han också femmålsskytt. Han byttes in i början av andra halvlek när AIF hade en knapp ledning med 1-0 och smällde in sedan fyra mål på raken och dessutom ett i slutet av matchen som AIF vann med 8-1 ! En värdig vinnare av priset, alltså !

    Uno Andersson är ju sedan många år tillbaka i allra högsta grad förknippad med Annebergs IF.
Det började med fotboll i AIF:s pojklag i början på 50-talet och senare i seniorlag på 60-talet. På den tiden hade Anneberg också bandylag i seriespel och då var Uno målvakt i AIF:s A-lag 1952 - 1960.
     Han har i olika omgångar varit lagledare för AIF:s fotbollslag, både A-lag, B-lag och juniorlag. Under 1970-talet när Anneberg var uppe i division tre var Uno den pådrivande. Det var han som låg bakom satsningarna som gjorde AIF till ett storlag. Division tre på den tiden motsvaras ju av div. 1 idag och AIF spelade i trean 1974 och 1979.
      Ledamot av huvudstyrelsen blev Uno första gången 1958. Därefter var han styrelseledamot under 27 år i följd varav sju år som ordförande. Från 2004 är han åter ledamot av huvudstyrelsen.
       Inom fotbollssektionen har Uno suttit i styrelsen under de senaste 40 åren; den mesta tiden som ordförande eller kassör.


     Han var med och drog igång Kungsbackamässan 1984 och var sedan under 21 år den som hade ansvaret för mässan och låg bakom den framgång som mässan haft och som till stor del varit AIF:s ekonomiska ryggrad under dessa år.
      Uno fick tidningen Norra Hallands ledarpris 1967. Hallands Fotbollsförbund tilldelade honom sin silverplakett 1980 och 1990 fick han förbundets guldmedalj. Från Annebergs IF har han fått mottaga hedestecknet 1980 och 1990 fick han föreningens förtjänstmedalj i guld.Uno Andersson fick pris som årets ledare i Halland.Fredrik Karlsson fick pris som årets skyttekung.