Seniornytt!

2006-10-31

På agendan just nu för seniortruppen: VILA!


Ja efter en lång säsong är det en välbehövlig och välförtjänt vila som står på programmet just nu.
Det gäller att passa på att vila upp sig dessa veckor och "rensa huvudet" med annat en fotboll.

För nästa lördag, 11/11, drar det hela igång igen och förberedelserna och grunden börjar att läggas för säsong 2007.
Men vi väntar med det en stund och blickar tillbaka på en mycket angenäm säsong.
Hoppar vi tillbaka till hösten 2005 så var det mesta i fotbollsväg nattsvart, om vi nu håller oss till vår seniortrupp. Vi hade precis ramlat ur division fem, men vad värre var, var att det var med en väldigt tunn trupp, där få tränade fullt och många hade många legala skäl (om det finns sådana?) till att inte träna. Familjesituationer, arbete m.m. gjorde stora hål i närvarolapparna för vår dåvarande tränare Inge Larsson.

Vi beslöt per omgående att göra en nystart. Omstrukturering var ordet på allas läppar här i huset och arbetet drog igång. Först ut var vi med en tydlig och glasklar målsättning inför säsong 2006:1. Truppen skulle breddas rejält. Både med flygfärdiga egna killar, men även med rutinerat folk utifrån.
2. Träningsdosen skulle ökas, för föreningen helt ny nivå, till fyra pass/vecka inkl. match.
3. Kraven på varje enskild spelare skulle klart höjas. Allt från närvaro till BRA närvaro, äta riktigt, vila riktigt o.s.v.
4. En tydlig, grovt ihopsatt spelmodell bestämdes.
5. Ny ledarstab kring seniortruppen.
6. Två, istället för brukliga en, seniortränare skulle anlitas, där båda klart och tydligt köpte alla delar i det upplägg som drogs igång. Där bl.a. en punkt är att det endast får användas två spelare i A-laget som inte har full träningsnärvaro. Vi ville alltså inte komma tillbaka till hur det såg ut under säsong 2005 och i vissa fall även 2004.
7. Det sattes inga resultatmål alls detta Nybyggarår. Utan viktigast av allt var att alla detaljer kring seniortruppen, närvaro m.m. fungerade.


Hur har det då gått för seniortruppen 2006?

Det tillkom 15 nya spelare till truppen, varav 4 från dom egna leden.
Snittet per träning har legat på c:a 21 spelare från 1 januari till 1 oktober!! Vilket är mycket bra, jämfört med nästan vilken seniortrupp som helst i kommunen.
Tre träningar + match har genomförts hela vägen fram till mitten av augusti, då ett pass togs bort för att hålla ben, kropp och knopp fräscha inför matcherna på helgen.
Inte vid något tillfälle har det använts mer än två spelare som inte tränat fullt, till en A-lagsmatch.
Inte vid något tillfälle har en spelare tagits ut som avbytare till A-laget utan att densamme har genomfört B-lagsmatchen efteråt.
B-laget, under ledning av Chris & Andreas, har gjort en kanonsäsong resultatmässigt genom att vinna serien. Stommen har varit A-lagsavbytare, precis som det skall vara, en handfull killar har spelat enbart B-lag och i kombination med många duktiga killar från P.89-90-91 så vann man alltså serien.

A-laget slutade på en fjärdeplats, snäppet bakom Vessigebro som fick kvala och som sedemera vann sin kvalgrupp och ligger nu i femman nästa år.
A-laget gjorde överlägset mest mål, men tyvärr ramlade det in lite för många bakåt också. Vilket rimligtvis bör stå högt upp på åtgärdslistan under denna vinter.

Summa sumarum, en mycket väl genomförd säsong av hela seniortruppen under ledning av Håkan och Dennis. Två herrar som vi redan i augusti gjorde klart en förlängning med.

Nutid!

Vad händer framöver? Ja som sagts i inledningen så är det just nu vila. Men med start 11/11 blir det ett innepass + ett gruspass per vecka fram till jul.
Torsdag 23/11 spelar ett mixat A/B-lag mot Särö på deras konstgräsplan.

Spelartruppen då?
Som vanligt så här års så är det svårt att få några raka besked av killarna. Men vad vi vet idag så är det några som slutar, samtidigt som vi dels redan lyft upp två killar från dom egna leden, Fabian Bodin, målvakt född 1990 och Fredrik Johansson, mittfält född 1991. Eventuellt bli det aktuellt med någon mer. Därutöver kommer det ett par killar som skall provträna med oss under november-december.

Målsättning 2007?
Helt klart är att arbetsmodellen vi använt oss av i år skall ligga fast men med ett tillägg av en placeringsmålsättning. Med vad det gäller den så måste alla pusselbitar först på plats innan en sådan sätts.Med vänliga hälsningar,

Tommy Magnusson - Ordförande F-sek.