Återblick på 2008.

2009-02-17

När det nu snart är dags att starta en ny säsong kan det kanske vara av intresse att resumera vad som hände det gångna fotbollsåret.


Första seriemålet 2008. Robin Gustavsson slår in 1-0 efter elva minuter i premiärmatchen mot Bua den 19 april.

Bra början.
    Anneberg hade ju avslutat säsongen 2007 med att vinna de sista tio matcherna i division sex och nu var frågan hur det skulle komma att  se ut i femman.
     Första matchen 2008 var mot Bua hemma på Dalavallen där det blev en ganska lätt seger med 4-1 mot ett för dagen blekt Bua. Tommy Johansson gjorde sitt första mål i A-laget och dessutom gjorde Robin Gustavsson två och Niklas Karlsson gjorde ett genom att slå en hörna direkt i mål.
         Rolfstorp/Skällinge borta blev också en enkel match. Vinst med 2-0 genom mål på nick av Henrik Olsson och på straff av Dennis Sjöstedt.
        Hemmamatchen mot Särö blev en betydligt jämnare historia där dock AIF kunde vinna sedan Robin Gustavsson gjort matchen enda mål efter 35 minuter av första halvlek. Magnus Ölme Johansson hade tio minuter in in andra halvlek en stenhård frispark i ribbans underkant men närmare kom inte Särö. 

Knapp vinst mot Värö.
   
Så var det dags att möta Väröbacka på bortaplan. Också här blev det en ytterst jämn historia där Tommy Johansson blev matchvinnare genom att i andra halvlek göra 1-0 som också blev slutresultatet.


    Nu hade alltså AIF tagit fyra raka segrar och ledde serien när Morup kom till Dalavallen. Efter en mållös första halvlek där Morup varit närmast att ta ledningen kunde AIF vinna med hela 6-1 efter att Klas Gustavsson, Peter Bengtsson,Robin Gustavsson och Tommy Johansson gjort var sitt mål medan backen Peter Wäne gjorde två, för övrigt hans första mål i A-laget.AIF - Morup 15 maj.
Peter Bengtsson, omgiven av morupsspelare, gör 3-0 efter 28 minuter av andra halvlek.

Första förlusten.
   Nästa match var mot Valinge borta där Anneberg skulle kunna ta sin sjätte raka för säsongen och sin femtonde seger i rad medräknat de tio segrarna i slutet av 2007. Men så blev det icke utan AIF:s bogeyteam kunde återigen slå till och vann med 2-1 sedan Joel Olsson gjort AIF:s mål i sluminuterna.
      Galtabäck hemma blev en jämn historia som lite tursamt slutade 2-2 sedan Galtabäck haft ledningen med 1-0 och 2-1. Klas Gustavsson och Peter Bengtsson gjorde AIF:s mål.
       Kung Karl på bortaplan såg inte ut att vara alltför lätt men Anneberg kunde vinna en myckt jämn match med 3-1 efter mål av Klas Gustavsson, Henrik Olsson och Robin Gustavsson. I denna matchen hade nog AIF lite medflyt medan hemmalaget inte hade lyckan med sig.
   Mot Grimeton på Grimtunet gick det lika bra. Seger med 4-2 efter två mål av Klas Gustavsson. ett av Samuel Carlsson och ett av Peter Wäne.AIF:s målvakt, Janne Turunen, var i flera matcher den som mest bidrog till segern. Här gör han en närmast otrolig räddning på ett närskott i bortamatchen mot Grimeton.

Veddige vann på Dalavallen.
 Första förlusten på hemmaplan kom mot Veddige den 18 juni då gästerna kunde vinna  med 3-1 efter en ganska dålig insats av Anneberg. Peter Bengtsson utjämnade till 1-1 men mera blev det inte.

  Nästa match mot Bua på Västkustvallen blev en dramatisk tillställning där Anneberg ledde med 2-0 efter första halvlek genom mål av Niklas Karlsson och Peter Bengtsson.. Bua reducerade till 1-2 i 16:e minuten av andra och fyra minuter senare blev AIF:s målvakt, Janne Turunen, frilägesutvisad och utespelaren Magnus Mannila fick överta. Den straff som Bua fick i samband med utvisningen slog man dock över och AIF kunde hålla undan och vinna med 2-1.
    Våromgångens sista match var borta mot Träslövsläge, som lite tursamt kunde ta ledningen i början av första halvlek men AIF kvitterade två minuter senare genom Patrik Ribbfors som därmed gjorde sitt första A-lagsmål. Läget återtog ledningen men med en halvtimma kvar kvitterade Henrik Olsson på nick och matchen slutade 2-2.

Vinst i första höstmatchen.
    I höstens första match blev det en 3-0-seger mot Rolfstorp/Skällinge. Patrik Ribbfors gjorde två mål och Klas Gustavsson ett.
   Så var det dags för returmöte med Särö. Anneberg hade ju vunnit vårens match med 1-0 men nu var det en helt annan matchbild. Särö vann komfortabelt med 3-0 och kunde faktiskt gjort ännu fler mål på ett håglöst AIF.Särö - Anneberg 8 augusti. En högerhörna stryker utanör vänstra krysset och Särös målvakt Jonas Lundh kan andas ut.

   Hemmamatchen mot Väröbacka 14 augusti slutade 3-3 sedan Värö varit i ledningen med både 1-0, 2-1 och också gjorde 3-2 med tio minuter kvar. David Emretsson stod för alla tre målen men blev ändå inte matchvinnare därför att när det återstod två minuter kunde Henrik Olsson nicka in kvitteringen efter en bra slagen hörna av Robin Gustavsson. AIF:s övriga två mål kom båda genom Fred Johansson.
   Nästa uppgift var bortamatchen mot Morup där AIF lyckades ta en knapp 2-1-seger efter två mål av Peter Bengtsson.

Revansch mot Valinge.
    Valinge
som ju vunnit vårmatchen på Ljungvallen kom nu till Dalavallen för att försöka upprepa triumfen. Och nog såg det bra ut för gästerna till en början därför att man tog ledningen i den 16:e minuten. Men denna gången var Anneberg det bättere laget och kunde till slut vinna med hela 6-2 efter att Klas Gustavsson och Fred Johansson gjort två mål var och Fredrik Handberg och Patrik Ribbfors bidragit med var sitt.

       Så var det då dags för seriefinal borta mot 
Galtabäck. Någon större final blev det  nu inte därför att hemmalaget var mycket överlägsna och kunde vinna med hela 7-1 sedan AIF gjort en mycket slätstruken insats. Därmed övertog Galtabäck också förstaplatsen i serien. Klas Gusravsson gjorde AIF:s mål.
      Mot Kung Karl hemma kunde Anneberg vinna med knappa 2-1 efter att gästerna fått en drömstat med 1-0 efter endast en minuts spel. Niclas Åkerström kunde med sitt första A-lagsmål kvittera till 1-1 i slutet av första halvlek och med åtta minuter kvar av matchen kunde Jonas Pari slå in segermålet.

Kvalplatsen inte klar.
    
     En seger mot Grimeton i nästa match hemma på Dalavallen  hade gjort att Anneberg varit klara för kvalplatsen men efter en ganska bedrövlig insats kunde gästerna vinna med 2-1 sedan AIF missat en straff vid ställningen 1-1. Peter Bengtsson gjorde målet. AIF - Grimeton 20 september. Grimetons målvakt, Fredrik Bernefjell, tar bollen framför Fred Johansson.

     Den näst sista matchen i serien var mot Veddige borta. Veddige hade ju vunnit med 3-1 på Dalavallen och var väl favoriter nu i hemmamatchen där Annevberg var piskade att ta poäng för att klara kvalet. Efter en målös första halvlek kunde Veddige ta ledningen i början av andra och i det läget var det Veddige som var kvalklara. Med två minuter kvar får Anneberg en straff som Klas Gustavsson slår in mycket säkert och AIF hade säkrat sin kvalplats !
       Den avslutande matchen som ju inte gällde så mycket, gick hemma mot Träslövsläge och blev en lite hawaibetonad tillställning. Läget kunde vinna med 7-2 efter 1-1 i halvlek. 
Spännande kvalmatcher.
    Första kvalmatchen hemma mot Oskarström kunde Anneberg vinna med 1-0 sedan Pontus Bartholdsson gjort segermålet i slutminuterna.
   Också i den andra kvalmatchen som var borta mot
Lidhult blev Pontus Bartholdsson matchvinnare. Han kvitterade Lidhults ledning genom att slå in 1-1 i mitten av andra halvlek och därmed var Anneberg klara för divison fyra !

Rune A.