Trettondagscupen spelad!

2009-01-06


Joel Olsson skär igenom ett pass till en framstörtande Mikael Malm, som tyvärr inte når fram.

Traditionsenligt genomfördes idag Trettondagscupen i Aranäshallen i Kungsbacka.
AIF var lottad i samma grupp som Frillesås och Kungsbacka IF.

I första matchen vann våra killar mot Frilleås med klara 2-0, efter två snygga mål av Patrik Ribbfors. Laget visade bra rörlighet och framförallt en koncentrerad inställning till uppgiften, vilket är a och o i innefotboll. 

I andra matchen stod KIF för motståndet och matchen slutade med förlust 1-3. Mål av Niklas Åkerström. Här var väl inte skärpan densamma, vilket nog grundar sig på att avancemanget redan var klart. Men KIF var också det klart bättre laget.

Med dessa resultat blev AIF tvåa i sin grupp och avancemanget till A-slutspelat var säkrat.
Här väntade starka division 3-laget Lerkil. Tyvärr visade våra killar för stor respekt och backade hem lite för mycket, vilket straffade sig omgående. 1-0 till Lerkil slutade matchen och dagen var över. Men det var ytterst nära en kvittering. Skottet i stolpens insida hade givetvis ändrat matchbilden. Men nära skjuter ingen hare...

Turneringen i siffror:
B-slutspelet vanns av Frillesås, som slog Åsa med 4-1 i B-finalen.
A-slutspelet kvartsfinal: Fjärås-Löftadalen 2-1, Lerkil-AIF 1-0, KIF-Tölö 3-1, Hovås/Billdal-Onsala 2-0. Semifinal: Fjärås-KIF 0-3, Lerkil-Hovås/Billdal 2-1. Final: KIF - Lerkil 0-3.
Vinnare 2009: Lerkil - grattis!Summerar man dagen så får spelare och ledare godkänt för placeringen. Utslagen i kvarten brukar väl vara där vi hamnar om man ser bakåt de sista åren. Däremot skall spelare och ledare ha med råge godkänt för det sätt som matcherna genomfördes på. Bra rörlighet, koncentrerat nästan rakt igenom och ett spel efter backen som vi inte sett på mången god dag. Borta var krossbollarna och skott från halva plan. Här finns bitar att ta med sig när nu den "riktiga" fotbollen börjar på torsdag.//tm.