En lördag på Dalavallen!

2006-09-02

Ja en helt vanlig lördag på Dalavallen har förflutit och många ben och fötter har kämpat på, både i moll och dur, rent resultatmässigt. Men alla har nog haft en kul dag med bollen i centrum.


Först ut var minstingarna i föreningen, Fotbollsskolan. Fotbollsskolan är i år för pojkar och flickor som i år fyller 5, 6 och 7 år. I år har det slumpat sig till att det är överrepresenterat med pojkar, men dom tjejer som kör på gör det riktigt bra. Och är man med i Fotbollsskolan, så är det inga matcher, utan här är det tal om att vänja sig vid fotbollen, spela i grupp och lära sig komma ihop om något gemensamt, i detta fallet den runda läderkulan.

Sen var det avspark för våra 12-åriga killar att gå i batalj med Lerkils motsvarighet. Och ett derby är alltid ett derby, så det var med ett leende på läpparna som en av hemmalagets ledare kunde konstatera att dom tre poängen blev kvar på Dalavallen. Vinst 3-2.Därefter var det dags för våra flickor som är 8 och 9 år att spela match. Även här gick det väldigt bra, och segern kunda skrivas till 2-0, med blå favör.

Nu var det dags för klubbens representationslag att ta elvamanna planen i besittning, Detaljerna får du i referatet på hemsidans framsida, men jag kan avslöja att efter många om och men skrevs vinsten till 4-3 och tre välförtjänta poäng tillföll AIF.

Men nu blev det trångt på planerna, för 16.00 var det avspark för dels vårt B-lag, men samtidigt på planen bredvid blåste domaren igång matchen för våra killar 8 år. Nu gällde det att ha ett öga på varje plan.

Tyvärr blev det uppförsbacke för båda dessa lag och slutresutalten kunde till slut skrivas till: AIB B - Derome B 1-2, AIF P.8 - Hovås/Billdal P.8 0-6.

Men alla kämpade väl och det är bara att ta nya tag nästa helg.


Sen var det färdigspelat på Dalavallen för denna dag.
Nu återstår det en spännande EM-kvalmatch på TV:n ikväll, och sen är det ytterligare 3-4 matcher på Dalavallen imorgon. Så för oss som gillar fotboll, ja då är detta en härlig helg!