Oskarström vann över Lidhult

2008-10-18

I den andra matchen i kvalet till div. fyra möttes Oskarshamn och Lidhult på Esperedsvallen. Denna matchen blev bestämd först på fredagseftermiddagen sedan Svenska FF godkänt Lidhults överklagan. 


I början av andra halvlek hade Oskarström denna chans men Lidhults försvar kunde klara ut situationen.

Oskarström- Lidhult 3-2(2-1).
Det var Oskarström som startade bäst och föreföll betydligt mer motiverade än Lidhult som började tämligen trevande och hade svårt att komma till några avslut.

Frisparksmål.

Hemmalaget var alltså mera taggat och tryckte på ordentligt och efter tio minuter kom också utdelningen. Det var veteranen Fredrik "Sigge"Andersson som från ca. 25 meter satte en frispark uppe i högra krysset. Efter detta målet fick Oskarström ändå mera att säja till om och Lidhult hade under hela första halvlek mycket svårt att få till några avslut.
Helt logiskt kom också 2-0 i den 30:e minuten sedan Peter Stangenfjord blivit helt ren och tämligen enkelt kunde slå in bollen ensam med målvakten.

Lidhult kom tillbaka.
När det återstod två minuter av halvleken kunde Lidhult reducera. Målet kom sedan målvakten lämnat retur som påpassligt stöttes i mål från nära håll. Inför den andra halvleken hade alltså hemmalaget en knapp ledning som med tanke på spelfördelningen borde ha varit större.

Andra halvlek jämnare.

Halvleken började som den första med att OIS dominerade och kunde öka på till 3-1 efter tio minuter genom Robert Carlsson. Men efter detta började gästerna att få allt mera av spelet, samtidigt som hemmalaget naturligtvis var nöjda med sin ledning. Kanske backade man hem lite för tidigt därför att Lidhult kunde nu komma längre fram i banan men fortfarande var avsluten lite för uddlösa.

Ny reducering.
När det gått närmare 20 minuter blev det en situation framför OIS-målet. Ett skott rädddes först av målvakten och en back men på returen kunde Lidhult forcera in bollen och hade alltså nu underläge med endast ett mål när det återstod ungefär 25 minuter.
Hoppet vaknade hos gästerna och man försökte betydligt bättre och mera aggresivt än tidigare men man kom inte närmare trots ett par rejäla chanser.
Oskarström kunde alltså ta denna viktiga seger som kanske kan räcka till spel i div. fyra nästa säsong.

Sista ordet inte sagt ännu !

I paus hade vi ett samtal med HÅFF:s ordförande, Arne Johansson och han kunde berätta att mycket talar för att det kommer ännu en överklagan från HÅFF:s sida. Det finns en sista instans som man kan vända sig till nämligen Riksidrottförbundet och enligt Arne Johansson är det sannolikt att styrelsen i HÅFF kommer att utnyttja denna möjlighet.
En överklagan ska då vara inne hos RF senast den 7:e november för att kunna behandlas och om så sker vet man ju inte vad som kommer att hända med denna kvalföljetong !
Osvuret är bäst !

Rune A.Fredrik Andersson slår en frispark  från höger och ...... och den går in i högra krysset. Målvakten ligger till höger och försvararna deppar !Oskarströms målvakt, Niklas Andersson, har räddat en gång men returen slås i mål till reducering 1-2. Detta hände med två minuter kvar av första halvlek.Efter ca. 20 minuter av andra halvlek räddar OIS-målvakten, men ....... returen går ut till nr 10, som ....... kan slå in bollen mellan målvakten och lagkaptenen Mikael Abrahamsson och Lidhult har reducerat till 2-3.