Ändringar för kvalet !!!

2008-10-11

Kvalserien till dvision fyra Halland ändras. Från att serien från början  skulle bestå av tre lag är det nu bestämt att fyra lag ska göra upp om de två platserna till division fyra.


Bakgrunden till denna ändring är följande:
HÅFF och Lidhults GoIFmöttes den 2 augusti i en match som slutade 3-3. Efter protest ändrade Hallands Fotbollförbund resultatet så att Lidhult dömdes som segrare med 3-0 efter att det framkommit att HÅFF använt en icke spelklar spelare.
Denna ändring medförde att Lidhult hamnade på tionde plats i serien med 21 poäng medan HÅFF kom på elfte plats med 19 pinnar. Därmed skulle Lidhult få kvala medan HÅFF skulle degraderas till div. fem.

Överklagan från HÅFF.

    Detta beslut överklagades av HÅFF men Hallands Fotbollförbund vidhöll sitt tidigare avgörande. Då gick HÅFF vidare till Svenska Fotbollförbundet och vid ett möte i går fredag beslöt Svenska FF att godkänna HÅFF:s överklagan.

Lidhult överklagar.
 
  Men då överklagade Lidhult i sin tur till Svenska FF:s besvärsnämnd ! Där kommer dock ärendet inte upp förrän den 30 oktober, dvs efter att kvalserien är fördigspelad !
   I det läget hade Hallands Fobollförbund att välja mellan att uppskjuta hela kvalet till efter den 30 oktober, eller att utöka kvalserien till fyra lag så att både HÅFF och Lidhult skulle få deltaga. HFF valde då, att i avvaktan på slutligt besked från Svenska FF, låta fyra lag ingå i kvalet, vilket innebär att Anneberg, Oskarström, Lidhult och HÅFF kommer att göra upp om de två platserna i nästa års div. fyra Halland.

Låter detta krångligt ? Det är väl i så fall bara förnamnet !


Rune A.