Kvaldramatik på Dalavallen !

2008-10-09

Efter att Anneberg klarade andraplatsen i serien är det nu dags för kvalspel om en plats i nästa års division fyra Halland.


Visst kan Anneberg vinna kvalmatcher ! Bilden är från förra gången Anneberg deltog i kval, hösten 2004, då man vann över Vapnö med 3-1. Niclas Ohlsson, nr 11. gör 1-0 till AIF och försvararen åkallar högre makter!

AIF möter Oskarström.
   Kvalspelet om en plats i fyran inleds på söndag 12 oktober kl. 14.00 på Dalavallen. Då möter Anneberg Oskarströms IS som blev tvåa i div. fem Södra.


Klubb med lång historia.
   Det är en gammal och anrik klubb som kommer på besök. Föreningen är bildad redan 1910, är en av Hallands äldsta idrottssklubbar, och hette från början  Oskarströms Idrottsförening.
     Året 1922 startades ännu en idrottsklubb i Oskarström som tog sig namnet Hallandia Idrottssällskap. De båda klubbarna verkade var för sig fram till 1957 då det blev en sammanslagning under namnet Oskarströms Idrottssällskap.

Mycket bra säsong av Oskarström.
  Den säsong som nu är över var mycket lyckosam för OIS, som slutade som tvåa i div. fem Södra. Laget gjorde en raketstart och efter de sju första omgångarna ledde man serien på maximala 21 poäng och med 18-2 i målskillnad. Detta trots att man i upptakten hade en mycket tunn trupp !
     Första förlusten kom mot Sperlingsholm i den åttonde matchen och sedan blev det ytterligare två förluster, varav den ena var mot seriesegrarna Skrea. Den andra förlusten var borta mot Vessigebro där man åkte på en överhalning med 0-5. Men för övrigt har det gått som på räls.

Tvåa på 55 poäng !

     När serien var slut hade OIS samlat ihop inte mindre än 55 poäng och man hade en målskillnad på 44 plusmål. Trots denna fina tabellrad blev det "bara" en andraplats i serien, vilket nog kan kännas som en besvikelse.

Men nu är det alltså kval som gäller!

    Deltagande lag i denna kvalserie är förutom Oskarström och Anneberg också Lidhult, som kom på tionde plats i årets div. fyra. Två av de tre lagen flyttas upp till divsion fyra.
  Första kvalmatchen spelas på Dalavallen söndag 12 oktober kl. 14.00. Från Oskarström kommer det en busslast med supporters så vi uppmanar alla våra anhängare att sluta upp och heja fram Anneberg till en seger i denna viktiga match !

Rune A.Anneberg - Vapnö 24 oktober 2004. Andreas Olsson, till vänster utanför bild, slår in 3-1 när det återstår fem minuter av matchen.