Referat P-92

2006-05-20


Lerkil - AIF 5-2.
AIF inledde matchen strålande och tog också ledningen med 1-0. Lerkil hade svårt att få till något spel men tog så småningom tag i matchen och kunde vända till seger. AIF hade inte turen med sig utan de flesta skotten på mål träffade antingen ribban eller stolparna och man fick ingen utdelning på sina många fina chanser. För Lerkil däremot gick det som på räls, man fick maximal utdelning på sina chanser och kunde vinna matchen. Målgörare för AIF var Mattias Wiman och Patrik Ribbfors.

Förlust i DM-match.
AIF - Astrio 1-4.

  Matchen inleddes som förväntat med ett stort tryck mot AIF-målet men Astrio hade i början både ribbträffar och stolpträffar plus att AIF-målvakten John Ljungström gjorde en mycket bra insats och var alltid välplacerad.
   Efter 20 min in i matchen orkade AIF inte stå emot längre utan Astrio kunde göra sittt första mål och ledde i paus med 1-0.
  I början av andra halvlek gjorde Astrio ytterligare ett mål men nu hade AIF ändrat i sin backlinje och börjat få till ett bättre spel framåt. Erik Söderkvist gör mål för AIF och reducerar till 1-2. Nu började det se bra ut för AIF  och försvarsspelet fungerade bättre. Två av AIF:s ordinarie försvarare var skadade inför denna matchen och givetvis medförde detta att man hade problem bakåt.
Tyvärr kunde AIF inte få till så mycket i anfallsväg utan bollen var mest på egna planhalvan och Astrio kunde till slut göra ytterligare två mål och vinna med 4-1. Som helhet gjorde AIF en mycket bra insats mot ett spelskickligt lag och Astrio är nog det lag som ligger bäst till att vinna DM.