Ödesmatch på söndag !

2008-09-25

Ja, nu duggar det tätt med nyckelmatcher så här i seriens elfte timma och på söndag är det dags igen.
Då möter tabelltvåan Anneberg tabelltrean Veddige på Veddige IP.


Visst kan Anneberg göra mål på Veddige ! Bilden är från det senaste mötet den 18 juni på Dalavallen. Peter Bengtsson kvitterar till 1-1 och backen tar sig för pannan i förtvivlan !

I den senaste matchen mot Grimeton på Dalavallen hade Anneberg möjligheten att definitivt säkra minst en andraplats i serietabellen. En vinst för AIF hade inneburit att man varit hela sju poäng före Veddige när två matcher återstod.

Seger för Veddige är ett måste.
Nu blev det tyvärr inte så och därför är skillnaden inför söndagens match endast fyra pinnar. Skulle Veddige vinna skiljer det då endast en poäng inför sista omgången där Veddige möter Grimeton borta och Anneberg möter Träslövsläge på Dalavallen.Ställningen är nu denna:
Galtabäck     20   12   6   2    56-23     42
Anneberg     20    12   3   5    47-34     39
Veddige       20    10   5   5     36-34    35    

AIF kan fortfarande vinna serien.
Anneberg behöver alltså  en poäng för att säkra andraplatsen medan oavgjort inte räcker för Veddige.
AIF har fortfarande saken helt i egna händer och kan ju också naturligtvis vinna serien om Galtabäck skulle gå på en mina i sin match på bortaplan mot Grimeton. Skulle Anneberg vinna både söndagens match mot Veddige och hemmamatchen mot Träslövsläge nästa lördag har man fått ihop 45 poäng.
Skulle så Galtabäck torska mot Grimeton och få oavgjort eller förlora i sista matchen mot Särö, är det Anneberg som tronar överst i tabelltoppen !
Osannolikt ? Icke alls, men nu gäller det först och främst att ta tre pinnar mot Veddige på söndag. Matchen spelas på Veddige IP och börjar kl. 14.00.

Rune A.