Dags för ny rysare på Dalavallen !

2008-09-17

Efter söndagens spännande tillställning mot Kung Karl som Anneberg kunde vinna med 2-1, är det nu på lördag 20 september kl. 14.00 ny hemmamatch då Grimetons IK kommer på besök.


Från senaste mötet mellan Grimeton och Anneberg. Bilden är från matchen på Grimtunet den 15 juni i år och visar hur Klas Gustavsson nickar in 3-1 i 32:a minuten av andra halvlek. Anneberg vann så småningom med 4-2.

En gammal bekant gör återbesök.
Grimetons IK är bildad 1944 och är en sammanslagning av de tre fotbollsklubbarna Grimetons IF, Skogens FF och Grimetons BK. Dessa tre klubbar gick samman med friidrottsklubben Grimetons IK, som sysslade med gymnastik, friidrott och orientering, men efter sammanslagningen blev det fotbollen som kom att dominera i fortsättningen.

Första mötet 1969.
Anneberg och Grimeton möttes första gången 1969 i division fem och sedan dess har det blivit totalt 31 matcher lagen emellan.
På Grimtunet har man mötts 16 gånger varav Anneberg vunnit åtta medan hemmalaget segrat i sex och två slutat oavgjort. På Dalavallen har Grimeton lyckats vinna endast två gånger, medan man förlorat tio och spelat oavgjort tre gånger.
Det senaste mötet var på Grimtunet 15 juni i år då Anneberg vann med 4-2.

Maratontabellen från 1969 och framåt ser ut så här:
Anneberg    31    18    5    8      70-44    59
Grimeton     31     8    5    18     44-70    29
Mycket viktig match.
Anneberg ligger ju på andra plats i tabellen på samma poäng som ledarlaget Galtabäck och fyra poäng före trean Veddige.
Seriesegraren går direkt upp till division fyra medan tvåan får kvala mot tvåan i division fem södra och mot det lag som blir tia i division fyra.

Anneberg har efter Grimeton kvar att möta Veddige borta och Träslövsläge hemma i sista matchen.
Galtabäcks tre återstående matcher är Bua hemma, Träslövsläge borta och Särö hemma.
Veddige har kvar Morup borta, Anneberg hemma och Grimeton borta.
Upplagt för spänning in i det sista !
     Om Anneberg vinner mot Grimeton kan man åka ner till matchen mot Veddige med minst fyra poängs försprång och hur det än går i den matchen har AIF kvalödet i egna händer i slutmatchen mot Läget.
     För serieseger krävs nog dock att AIF vinner sina tre matcher medan Galtabäck går på en bakstöt. Varför inte redan nu på söndag i hemmamatchen mot Bua eller i den svåra bortamatchen mot Träslövsläge nästa söndag ?!

Rune A.