Galtabäck fortsätter attt vinna.

2008-09-15

Efter att Galtabäck i förra omgången vunnit stort hemma över Anneberg var det nu dags att bevisa att formen består även på bortaplan. Det blev till slut en klar seger med 3-0 mot Grimeton på Grimtunet.


Målchans för Grimeton i den sjätte minuten. Chansen missas och Alexander Gunnesson, nr.8, tar sig för huvudet !

Grimeton - Galtabäck 0-3(0-1).
Det var faktiskt Grimeton som började bäst och man spelade sig fram till några riktigt hyggliga lägen men avsluten blev inte lika bra utan där kunde Galtabäcks stabila försvar rensa undan effektivt. Men gästerna tog över allt mer och i den 12:e minuten var det mycket nära när Johan Winroth kom helt fri med Fredrik Bernfjell i Grimetonburen, men målvakten var snabbt ute och kunde med en fotparad klara upp situationen.
Galtabäck tar ledningen.
Galtabäcks ledningsmål kom i den 26:e minuten när Joel Rehn från höger slog ett inlägg som nickades i mål av Rikard Rackman, som ju tidigare visat att ha kan det där med att göra mål på inlägg från kanterna.
Grimeton på gång men ...
I andra halvlek hade Grimeton en bra period i början och det var bud på kvittering. Galtabäcks försvar kom vid några tillfällen i gungning och blev lite stressade men fortfarande kunde Grimeton inte utnyttja sina chanser. Som tillfällig Grimetonanhängare satt man och hoppades att hemmalaget skulle belöning för sitt energiska slit men i stället kom en kalldusch efter 26 minuter in i halvleken.
    En långboll såg ut att gå över kortlinjen till höger om målet och Grimetons målvakt trodde också det. Men, men ... snabbe Rikard Backman hann upp bollen precis på linjen och kunde slå in 2-0 ! Inte helt välförtjänt i det läget.
Sex minuter senare kom också 3-0. Nu var det tvåmålsskytten Rikard Backman som  serverade fristående Johan Eriksson en smörpassning och denne kunde enkelt rulla in bollen och fastställa slutresultatet.
Som helhet kanske en väntad och logisk utgång av matchen men nog hade Grimeton lite av stolpe ut medan Galtabäck mycket bra tog vara på sina chanser. Vad som förvånar något är att Galtabäcks mycket stabila försvar ibland virrar till det och blir lite överstressade. Men man håller ju tätt, vilket ju liksom är meningen !

Rune A.Ny chans för Grimeton i den 14:e minuten.Joel Rhen har slagit ett inlägg frpån höger och Rikard Backman nickar in 1-0 för Galtabäck i den 26:e minuten.Johan Eriksson har fått en öppnande passning från Rikard Backman och kan rulla in 3-0.