Kungligt besök på Dalavallen !

2008-09-12

På söndag 14 september kl. 14.00 tar Anneberg emot Kung Karl Bollklubb i en mycket viktig match. Kan hemmalaget ta tre poäng då, ökar chanserna till en  topplacering betydligt.


Kung Karl - Anneberg 5 juni 2008. Anneberg tar ledningen med 1-0 efter en hörna som nickas in av Henrik Olsson.

Två klubbar går ihop.

De båda föreningarna Karl Gustav och Kungsäter är bildade redan 1927 och kunde alltså förra året fira 80-årsjubileum. Hösten 1999 beslöts om ett samgående och man bildade Karl-Gustav/Kungsäter och deltog med ett lag i division 7. Under 2005 ansökte de båda klubbarna hos Svenska Fotbollförbundet om att få använda sig av namnet Kung Karl Bollklubb och från och med säsongen 2006 är detta det nya namnet.

Lyckosamt samarbete.

När föreningarna väl kommit igång med sitt samarbete började också framgångarna att komma. Säsongen 2001 vann man division sju på 57 poäng med endast en förlustmatch och med den imponerande målskillnade 107 - 9 !! Nästa år i sexan gick det dock inte lika bra utan det blev till att börja om i sjuan igen säsongen 2003. Men sedan tog det fart !
Det blev serieseger i sjuan spelåret 2003 och nästa år 2004, vann man också division sex och var uppe i femman säsongen 2005.

Dramatisk final på Dalavallen !

Nu hade laget alltså tagit två serisegrar i rad men att vinna också femman var väl att begära för mycket ? Det såg heller inte ut att bli något nytt avancemang därför att efter sexton omgångar var Grimeton i ledningen på 34 poäng och Karl-Gustav/Kungsäter låg då på femte plats med 27 pinnar.
     I den sjuttonde omgången fick man dock lite oväntad hjälp av Anneberg som överraskande vann över Grimeton med 2-1. När så Grimeton i den artonde omgången endast fick oavgjort mot Lilla Träslöv och sedan förlorade mot Långås var Karl-Gustav/Kungsäter hastigt och lustigt uppe i serieledning !
     Inför den sista matchen där man skulle möta Anneberg på Dalavallen, ledde Karl-Gustav/Kungsäter serien på 42 poäng före Lilla Träslöv, som hade 39 pinnar men sju plusmål bättre. Lilla Träslöv skulle möta Väröbacka hemma och vid vinst skulle man komma upp till 42 poäng och alltså måste Karl-Gustav/Kungsäter ta minst en poäng för att vinna serien.
Det blev en mycket dramatisk historia på Dalavallen. Matchen slutade mållös och vild glädje utbröt bland den stora supporterskara som följt det gästande laget. Men det var ytterst nära att de tre poängen stannat i Anneberg, därför att i matchens slutminuter hade AIF:s Peter Bengtsson en jättechans att avgöra men målvakten gjorde en närmast mirakulös räddning och seriesegern var ett faktum !

Anneberg vann senaste matchen.
När nu laget under det nya namnet, Kung Karl BK, återkommer till Dalavallen är det för att ta revansch på AIF som vann bortamatchen i våras med 3-1. Den matchen var mycket jämn men Anneberg kunde vinna efter att ha tagit ledningen i 10:e minuten och ökat på till 2-0 i den 14:e och sedan gjort 3-1 med tio minuter kvar.
Nu gäller det för hemmalaget att visa att förlusten mot Galtabäck i förra omgången var en tillfällighet och att man nu genom att vinna biter sig fast i toppen av serien.

Rune A.