Tidig seriefinal !

2008-09-04

Anneberg, som varit i serieledning sedan första matchen i våras, möter nu Galtabäck, som legat på andra plats under större delen av säsongen. Den som vinner denna matchen har ju ett utmärkt läge att vinna hela serien och här kan man tala om en sexpoängsmatch !


Anneberg-Galtabäck på Dalavallen 30 maj 2008.
Robin Gustavsson slår en hörna från vänster som nickas i mål av Klas Gustavsson.

Många säsonger i division fyra.
Galtabäcks BK är en gammal och anrik klubb, som är bildad redan 1930 och som  under årens lopp mest spelat i lägre divisioner. Under arton säsonger spelade man dock i divsion fyra där klubben senast deltog säsongen 2001.
Galtabäck och Anneberg har mötts 25 gånger sedan första matchen på våren 1976. Galtabäck har vunnit nio av dessa matcher, AIF vunnit åtta medan åtta matcher har slutat oavgjort.
På Dalavallen har Anneberg vunnit fem gånger, Galtabäck fyra och  fyra blivit oavgjorda. På Galtabäcks IP har hemmalaget vunnit fyra matcher, Anneberg också fyra och fyra slutat oavgjort.
Totala målskillnaden är 32-31 till Annebergs fördel.

AIF har bättrat på statistiken på senare år.
Galtabäcks IP var förr i tiden inte någon önskearena för Anneberg utan det var svårt att få med sig några vinster hem. På den senaste tiden har det dock bättrat sig något och vid vårt senaste besök den 25 augusti 2007 blev det vinst för AIF med 1-0.
Det har för det mesta varit målsnåla matcher mellan de båda lagen med undantag för säsongen 2004 då Anneberg den 4 oktober kunde vinna med hela 7-1 på Dalavallen.
Senaste mötet var den 30 maj på Dalavallen då det blev oavgjort 2-2 sedan Galtabäck haft ledningen med 1-0 och 2-1.

Nu gäller det sex poäng !
Inför lördagens match leder Anneberg serien på 36 poäng med Galtabäck på andra plats med 33 pinnar men med fyra plusmål mer än AIF. Särö och Veddige ligger på tredje resp. fjärde plats med 29 poäng.
Skulle Galtabäck vinna går man upp till serieledning i kraft av bättre målskillnad. Skulle däremot Anneberg ta tre pinnar bler gapet till Galtabäck sex poäng och AIF:s chanser att hålla undan i de fyra matcher som sedan återstår av serien, borde vara ganska goda.
Upplagt alltså för en rafflande match på Galtabäcks IP lördag 6 september 14.00 !

Rune A.Anneberg - Galtabäck på Dalavallen 30 maj 2008.
Peter Bengtsson utjämnar till 2-2 i början av andra halvlek.Galtabäck - Anneberg 25 augusti 2007.
Fred Johansson och Henrik Olsson mycket nära att ge Anneberg ledningen efter 20 minuter av första halvlek.Galtabäck - Anneberg 25 augusti 2007.
Niklas Olsén, till vänster utanför bild, slår bollen förbi målvakten men i högra stolpens utsida.