Bua vann derbyt inför storpublik !

2008-08-31

Efter Buas ganska svaga insats mot Särö i förra veckan, var det väl Värö som hade favoritskapet. I matchprogrammet stod det också att .." i dagens match saknar vi tre ordinarie spelare på grund av skador och avstängningar så Värö får gälla som favoriter i dagens match ..."


Alexander Djurovic nickar in 1-0 för Bua efter en vänsterhörna.

Bua - Väröbacka 3-2(1-2).
Matchen gällde vem som är bäst på Väröhalvön och som det vanligen är i ett derby blev det också nu en ganska intensiv kamp.


Värö verkade lite slöa i början av matchen medan Bua såg ut som om man  hade druckit tändvätska och man satte upp högsta fart från start. Redan efter sex minuter gjorde hemmalaget 1-0. Målet kom efter en vänsterhörna som förpassades i mål av kvicksilvret Alexander Djurovic, som trots att han inte är den längste, ändå nådde högst och nickade in bollen vid vänstra stolpen.
Målet blev nog en väckarklocka för Värö som nu tog över och spelade sig fram till det ena läget efter det andra.

Värö kvitterar och tar ledningen.

I den 26:e minuten kom ett inlägg från vänster och Markus Blickander kunde hinna före målvakten och nickskarvade in utjämning till 1-1. Värö fortsatte att trycka på och sex minuter senare fick man en högerhörna. David Embretsson nickade fram till Viktor Andersson som trots hård bevakning  i sin tur nickade in 2-1 till vänster om målvakten.

Bua kommer tillbaka.
Värö kunde alltså gå ut till andra halvlek med ledning 2-1 och då såg det väl ut som om man skulle ro hem derbyt. Ställningen stod sig tills i den 36:e minuten av andra halvlek då Fredrik Johansson kom fram på vänsterkanten och slog in kvitteringen. Oavgjort så långt alltså, och det var väl också ett ganska rimligt resultat. När det så återstod fyra minuter av ordinarie speltid kom Fredrik Johansson återigen fram på vänstersidan och slog en hård passning in mot en helt fristående kollega mitt framför mål. En väröförsvarare försökte bryta bollbanan  men råkade styra in bollen i eget mål och Bua hade vänt 1-2 till 3-2.
Sett till tabelläget och med tanke på att Värö visat mycket god form var väl resultatet något överraskande men derby är derby  och bollen är rund !
Det var stundtals ganska tufft spel men domaren Sven-Gunnar Niklasson hade inga som helst problem utan dömde med konsekvens och stor pondus inför en publik som uppgick till bortemot 300 personer.

Rune A.

Alexander Djurovic upptäcker att hans nick går in vid vänstra stolpen och påbörjar målgesten ! Nr. 14, Mathias Netterberg kan bara konstatera faktum.Värös Viktor Andersson, till vänster om nr. 4, nickar in ledningsmålet 2-1. Målet kom efter en högerhörna och nr. 18, David Embretsson nickar fram till målgöraren.Chans för Bua men Fredrik Larsson i Värömålet tar hand om bollen och Buaspelaren är förtvivlad !Fredrik Johansson utjämnar till 2-2 i 36:e minuten av andra halvlek.Segermålet för Bua. Frerik Johansson, till vänster utanför bild, slår ett inlägg mot nr. 3 som är helt ren. En Väröförsvarare försöker att stoppa men styr in bollen i eget mål.