Vi tar pulsen på seniortränarna

2006-02-15

Inför första träningsmatchen nu på lördag träffade vi våra nya seniortränare, Håkan Gustavsson och Dennis Lönn för en liten snabbintervju.


Tränarna har taktiken kristallklar inför första träningsmatchen:
-"Vi startar med den absoluta maxhastigheten och sedan ökar vi efter hand ...."

Nu har ni varit med i föreningen ett par månader. Hur känns det?
- Det känns väldigt bra, en välskött förening och en entusiastisk spelartrupp.När starade träningen på "allvar"?
- Den började 9:e januari med två pass i veckan, och nu i februari och säsongen igenom blir det tre träningar plus match varje vecka.

Hur har uppslutningen varit?
- Mycket tillfredställande. Under januari snittar vi 21 spelare per träning. Iallt är c:a 26 spelare igång.

Spelartruppen. Det har ju flyttats upp en del spelare, och det har tillkommit en del nya utifrån. Och inte att förglömma dom killar som redan varit med seniortruppen ett par år. Kommentar.
- Tycker vi har en mycket intresssant mix i truppen, både med lite äldre med rutin och erfarenhet samt en handfull killar i 15-18 årsåldern, som skall bli jätteintressanta att följa i år. Sen har ju föreningen ett duktigt P.91-lag. Kanske någon kan överaska där i år?

Ni möter Önnered nu på lördag (kl.11.00 i Gbg), toppar ni laget direkt?
- Träningsmatcherna är till för att testa av det vi tränar och pratar om, vi kommer att gå runt på alla spelarna. Målet är att alla spelarna ska känna att dom fått chansen att visa vad dom går för. När serien är i gång ska vi ställa upp med bästa tänkbara startelva.

Ni har valt att boka 10 träningsmatcher innan seriestart. Låter som ganska många det. Är det inte risk att killarna är less på fotboll då serien drar igång?
- Vi har ju både a- och b-lag i seriespel, så det är många som behöver matchträning.

Blir det något träningsläger i år? I så fall vart?
- Ja, vi åker till Borstahusen, strax utanför Landskrona i månadsskiftet mars/april. Vi blir borta tors-sön och genomför då 5 träningar och en träningsmatch.

Vad skall ett bra träningsläger innehålla?
- Varmt väder och gröna planer. Ett träningsläger är ju, förutom det rent fotbollsmässiga, ett viktigt socialt arrangemang. Killarna kan umgås under andra former, än bara till träning och match som det ju oftast är i vardagen.

Håkan, du arbetar på Hallands Idrottsförbund, med säte här i Kungsbacka. Finns det några specifika bitar som du kan ta med dig till AIF, från dit jobb?
- Nja, det skulle väl vara mina erfarenheter ifrån kontakter med andra föreningar och ledare som jag träffar i mitt arbete.

Vad kan vår publik förvänta sig att få se för fotboll då dom kommer till Dalavallen i år?
- Förhoppningsvis en varierad trevlig fotboll som genomsyras av ett bra passningsspel och ett offensivt tankesätt.

Annebergs IF växer, och kan denna säsong ställa 18 lag på benen till seriespel. Det blir många spelare och ledare som är engagerade. Har ni varit i kontakt med någon av dom övriga tränarna så här långt?
- Har haft en positiv inledande diskussion med ledarna för P.91-laget. Sedan blir det mer efterhand som övriga lag kommer ut på Dalavallen.

Vad har en ung lovande spelare för chans att nosa på a- och b-lagsspel redan i år, under er ledning?
Man skall alltid vara öppen för yngre lovande spelare. Dom flesta av landets allra duktigaste spelare spelade tidigt seniorfotboll i sina moderklubbar.

Vad är det mer konkret ni vill se av en yngre spelare för att det skall bli aktuellt att komma upp?
- Vill gärna lyfta fram två viktiga egenskaper: vilja och engagemang. Att man brinner för det man gör. Att man sen inte är tekniskt och fysiskt färdig är inte det viktigaste, det kan man alltid träna sig till. Fast lite fallenhet måste man ju ha även på dom områdena.Vi tackar för denna pratstund och önskar Håkan & Dennis och killarna lycka till, först nu på lördag, och sen framöver.