Information om hemsidan

2006-01-07


Sidan byggs på efter hand.

Vi försöker att hålla vår hemsida så aktuell som möjligt och ambitionen är att sidan ska vara en källa att ösa ur när det gäller vad som händer och har hänt inom föreningen. Det är också viktigt att allt som publiceras görs på ett korrekt sätt och med ett någorlunda korrekt språkbruk.

Vi som sköter hemsidan är tvättäkta amatörer och vi har fått lära oss lite i taget under de tre år som vi hållit på med sidan. Som synes har vi inte något standardupplägg utan sidan är uppbyggd speciellt för AIF. Inte heller finns det några flashiga reklamtexter som vi menar kan verka lite störande.


På sikt ska vi kunna bygga upp en databas som ska innehålla det mesta om föreningen allt ifrån starten 1920 fram till nutid. En målsättning är att dokumentera så mycket som möjligt i både ord och bild t.ex. referat från matcher som ju för det mesta är intressant att kunna gå tillbaka och titta på.

Till dags dato har det mest varit seniorverksamheten som blivit dokumenterad men det är ju ett klart önskemål att kunna få med referat från alla våra ungdomslag och från damlaget. Här får vi hjälpas åt och det vore mycket bra om ledarna för de olika lagen kunde rita ner några rader från varje match och även knäppa några bilder. Med dagens digitalkameror är det ju ganska enkelt att få till fina bilder som sedan kan läggas in på hemsidan.

För närvarande finns det ungefär 170 matchreferat från de tre senaste årens seniormatcher inlagda på hemsidan. Så för den som intresserad av att friska upp minnet när det gäller resultat, målskyttar m.m. är det bara att gå in under rubriken "Matchreferat" och välja.

I vår egen databas har vi dessutom ca. 2500 matchbilder plus några hundra foton från övrig verksamhet. Så småningom kommer vi att redigera en stor del av dessa bilder och lägga in i ett bildarkiv
på hemsidan.