Hantverksmässan en succé !

2005-11-07


Lyckad premiär för nya mässan.

Tomtar och troll fanns i massor !

Ja, det blev ett mycket lyckat arrangemang i Aranäshallen på Allhelgonahelgen. Ca. 2000 besökare hade funnit vägen till mässan och det handlades både julklappar och annat.

Totalt var det 54 utställare som disponerade tillsammans 72 monterplatser och det var i sanning ett mycket varierat utbud med tonvikt på svenskt hantverk. En silversmed i arbete kunde beskådas liksom en smyckedesigner och flera hantverkare som arbetade i olika träslag. Givetvis fanns, med tanke på årstiden, också en mängd julsaker, alltifrån pepparkakshjärtan till julbockar och tomtar i alla upptänkliga former och material.

Aranäshallen visade sig vara en alldeles utmärkt plats att arrangera en hantverksmässa i. Inte för stor, men ändå med god plats både för besökare och utställare.

För att skydda det ömtåliga golvet i hallen var vi tvungna att belägga hela golvet med en matta; ett arbete som fick göras under natten till fredag då Aranäs hade handbollsmatch som slutade kl. 21. på torsdagskvällen. Men vi lyckades att få allt klart tills de första utställarna anlände vid elvatiden på fredag förmiddag. På måndag morgon efter mässan  skulle hallen åter vara klar för att användas för skolgymnastik så det blev till att offra söndagskvällen för att ställa allt i ordning.

Som sagt, en mycket lyckad satsning som säkerligen kommer att bli en tradition framöver.En smyckedesigner i arbete.AIF:s mittfältare, Andreas Olsson, var en bland många som frestades av läckerheterna hos Svenskt Mathantverk.Hos en av utställarna kunde man se ett stort sortiment av av handgjorda knivar.Keramik var ett populärt objekt.