Särö har tagit upp jakten på Anneberg !

2008-08-23

Med gårdagskvällens vinst över Bua har Särö tagit tio poäng på de fyra senaste matcherna och är nu endast fyra poäng efter Anneberg, som idag ska möta Morup borta.


Johannes Källkvist gör 1-0 i nionde minuten efter ett inlägg från höger.

Särö - Bua 5-0 (3-0).
Hemmalaget visade nu att vinsten över Anneberg med 3-0 inte var någon tillfällighet. Nu gjorde man fem mål på Bua och hade bud på ytterligare några.

Bua fick en olycklig start och verkade inte komma in i matchen. Efter att ha fått några domslut emot sig började man gnälla på domaren, vilket ju för det mesta inte leder till något positivt. Att en domare kan missa då och då hör ju till men i denna matchen gjorde domaren Donald Karlsson, så vitt vi kan bedöma, inte några större felbedömningar utan var i stort sett konsekvent.

Särö startade på högsta växeln.

Särö kom igång direkt och det tog inte mer än nio minuter innan första målet kom. Ett inlägg från höger nådde fram till Johannes Källkvist som distinkt slog in 1-0.
Åtta minuter senare gjorde Magnus Ölme Johansson 2-0 efter en hörna och nu var det Särö för hela slanten. Man radade upp chanser och det var ett tag ganska virrigt i Buas försvar men mycket tack vare storspel av målvakten Martin Johansson dröjde det tills det återstod åtta minuter av första halvlek innan Särö kunde göra 3-0 genom Andreas Johansson.

Tändvätska i pausen ?
Särö kunde alltså gå ut till andra halvlek med till synes betryggande 3-0  i ryggen och nu gällde det bara att säkra segern. Men det såg inte alls så lätt ut i början av halvleken därför att Bua hade plötsligt fått en helt annan attityd än under den bedrövliga första delen av matchen. Nu var det istället full fart framåt och man spelade sig fram till flera chanser mot ett något passivt Särö. Under halvlekens första tjugo minuter var det faktiskt gästerna som hade initiativet och Särös försvar hade problem. Nu blev det dock ingen utdelning och så småningom tog hemmalaget tillbaka kommandot.

Utvisning drabbade Bua.

Efter en halvtimma kom Buas Robin Sundkvist till ett ganska bra läge i straffområdet men blev stoppad och ville ha straff vilket han inte fick och detta protesterade han emot. Han hade en varning tidigare och blev nu utvisad. Efter denna händelse var det återigen bara Särö, som nu radade upp chanser.Ölme hade ett par frisparkar som målvakten gjorde jätteräddningar på. I den 37:e minuten kunde Erik Synnergren öka på till 4-0 och Bua var nu ett slaget lag. En försvarsmiss i slutminuten bäddade för Christoffer Lindahl som enkelt kunde göra 5-0. 

Är Särö på gång uppåt ?

Ja, vad ska man tro ? Efter denna uppvisning går ingen säker. När Särö får till det är laget mycket svårt att rå på och med sex matcher kvar att spela och med arton pinnar möjliga att lägga beslag på, är ingenting avgjort.

I sista seriematchen den 4 oktober har Särö bortamatch mot Galtabäck. Upplagt för raffel, eller ...!
Vad säjer herrar Wiklund, Johansson och Lindblom om den passningen ?!

Rune A.Tre minuter efter att Särö gjort 1-0 är det bud på ännu ett mål,  när Johannres Källkvist och Erik Synnergren attackerar.Magnus Ölme Johansson, till höger utanför bild, smäller in 2-0 i 18:e minuten.Buas målvakt, Martin Johansson, hade mycket att stå i under hela matchen och gjorde en mycket bra insats. Här snuvar han Johannes Källkvist på konfekten.En av Buas fåtaliga chanser i första halvlek. Särös målvakt, Jonas Lundh, räddar framför Robin Sundkvist.