Värö gav Anneberg en hjälpande hand !

2008-08-21

Den uppskjutna matchen mellan Väröbacka och Galtabäck spelades i går, onsdag, på Värö IP. Vid vinst skulle Galtabäck gå förbi Anneberg och belägga förstaplatsen i serien.


Värös målvakt, Fredrik Larsson, gjorde en alldeles utmärkt match och bidrog i hög grad till att Värö kunde vinna.

Väröbacka - Galtabäck 3-1 (1-0).
Galtabäck, som i senaste matchen mot Morup visade upp ett mycket effektivt spel med fyra mål på 18 minuter, hade det betydligt svårare i denna matchen.
Efter en bra inledning av gästerna var det hemmalaget som kom tillbaka och första halvlek var i stort sett jämn, även om Galtabäck hade mest boll medan Värö kontrade effektivt. I den 36:e minuten kunde Värö göra 1-0. Målet kom efter ett högt inlägg från vänster in i straffområdet. Målvakten skulle boxa undan men Värös vänsterforward Marcus Blickander kom emellan och nickskarvade in bollen vid vänstra stolpen.

Galtabäck dominerade i andra halvlek.
I andra halvlek tog Galtabäck över allt mer och radade upp chanser framför Värös mål men Fredrik Larsson i målet var säkerheten själv. Han spelade djärvt, var långt ute och dominerade i straffområdet.
Dessutom fick han göra några några reflexräddningar på mållinjen. Efter elva minuter kom dock helt logiskt utjämningen på ett mycket välplacerat skott från ca. 20 meter som målvakten inte hann att reagera på. Utjämnat alltså, och gästerna ökade trycket rejält. Värös försvar med Reine Dragstedt i mitten var dock hela tiden på tårna och när dessutom målvakten Fredrik Larsson fortsatte att storspela gjorde man det svårt för Galtabäck.
En poäng till Värö skulle ju innebära två missade pinnar för Galtabäck i jakten på Anneberg och som tredje part i målet satt man och hoppades på att 1-1 skulle stå sig.Markus Blickander, längst till vänster, gör 1-0 i 36:e minuten.

Värö höll undan och vann !
Värös försvar hade det nu verkligen hett om öronen och Johan Winroth i Galtabäck var vid flera tillfällen endast centimetrar från att avgöra. Det var dock inte Galtabäcks kväll utan det var mest stolpe ut medan Värö hade det flyt som ska till om man ska vinna matcher. I sin senaste match mot Anneberg missade Värö två poäng när AIF utjämnade i sluminuterna medan man denna gången hade  sekunderna på sin sida. I sin iver att få till ett segermål öste Galtabäck på fullt framåt och lämnade därmed möjligheter för Värö att kontra.
När det återstod två minuter av matchen fick Värö till en sådan kontring och Mattias Netterberg kunde slå in 2-1, vilket så långt inte speglade händelserna särskilt väl.När så endast en halv minut var kvar och Galtabäck hade hela laget på Värös planhalva, fick Henrik Johansson bollen vid mittlinjen och kunde helt solo ta sig fram och slå in 3-1.
Sett till bollinnehav och målchanser var det utan tvekan Galtabäck som  låg närmast till att vinna men man fick inte mål på sina chanser något som hemmalaget däremot fick.
Mycket bra domare var Roger Larsson.

Rune A.Mattias Netterberg, till vänster utanför bild, gör 2-1 till Värö  med två minuter kvar av matchen.Väröchans i första halvlek.Galtabäck hade många chanser i andra halvlek. Här är det Johan Winroth som är nära att hinna före målvakten. Henrilk Johansson, Mattias Netterberg och Markus Blickander bidrog med var sitt mål till vinsten över Galtabäck.